0
Fudbal

FOTO: Crop

KOPA AMERIKA: Tri pogotka Perua za prvo finale nakon 40 godina, Galese heroj nacije (VIDEO)

Objavljeno: 04.07.19 u 09:10

U drugom meču polufinala Kopa Amerika sastali su se Čile i Peru. Ubedljivom i kvalitetnijom igrom Peru je došao do pobede 3:0 i nakon 40 godina do plasmana u finale.

Tamo ih već čeka raspoloženi Brazil koji je savladao Argentinu sa 2:0. Po velikom broju šansi i kvalitetnoj igri pomislili bismo da se radi o meču grupne faze, a ne utakmici koja nosi breme finaliste Kopa Amerike.

Peruanci su već u trećem minutu zapretili preko Kristijana Kuea. Peruanac je dočekao centaršut i raspalio kraj gola. Pet minuta kasnije uzvratili su Čileanci preko Arapguiza, a njegov udarac identično prethodnom završio je kraj gola.

Na prvi gol čekali smo do 21. minuta kada je Andre Karniljo odlično poslao loptu glavom ka Edison Floresu koji je mirno reagovao i poslao je u mrežu za 0:1. U nastavku smo videli nekoliko dalekometnih prilika koje nisu ozbiljnije ugrozile protivnika, a u 38. minutu Jošimar Jotinu je došao u priliku, nakon loše reakcije čuvara mreže Čilea lako je uvećao prednost na 0:2.

Početkom drugog poluvremena zbog ozbiljne povrede Edison Flores je napustio igru, a nekoliko trenutaka pre toga Eduardo Vargas je promašio penal koji bi Čile vratio u meč. Isti igrač je u 52. minutu dobro ispratio centaršut iz slobodnjaka, glavom je raspalio po lopti koja je okrznula stativu. Pedro Galese je u 68. minutu krajnjim naporima uspeo da spreči Žan Besužura da postigne gol. Čileanac je šutirao pod prečku, a golman Perua maestralno je reagovao. U zaustavnom vremenu Renato Tapija je odlično pronašao Paola Gueru koji je izašao jedan na jedan sa golmanom i postigao treći gol za Peru. Nije to bio kraj uzbuđenjima Eduardo Vargas je još jednom imao priliku sa bele tačke, pucao je pod prečku, a Pedro Galese lagano je zaustavio njegov udarac.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter