7
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

‘JESMO POTROŠILI 51.000.000 EVRA’: Terzić o Zvezdinom dugu, novom selektoru Srbije, skandalu protiv PSŽ-a…

Objavljeno: 01.07.19 u 12:35

Zvezdan Terzić u današnjem ‘brifingu’ sa novinarima u Austriji dotakao se i drugih tema, vezanih za finansije, ali i buru oko reprezentacije Crne Gore i novog selektora Srbije.

(Specijalni izveštač HotSporta iz Vindišgarstena – Mirko Marković)

Prema rečima Terzića, pripreme u Austriji protiču prema planu, a uprkos porazu od Zenita, vlada zadovoljstvo prikazanim otporom protiv ruskog šampiona.

– Generalno smo zadovoljni prikazanom igrom protiv Zenita. Ekipa je pokazala visok nivo mobilnosti, posed lopte, bilo je šansi. Kad je primljen, gol došlo je do malog pada, a sve ostalo je bilo na našoj strani. Ipak, ovo prijateljski mečevi su preslikani i često se ne ostavlja dobra slika i nije dobro da ekipa izgleda sveže. Delovali smo umorno protiv Apolona i Kluža kada su oni bili na vrhuncu fizičke spreme – ispričao je Terzić svoje utiske.

Govorio je malo i o pojedinačnom učinku.

Ivanić je bio dobar i tek treba da pokaže pravu klasu zbog koje je doveden u Zvezdu. Iza njega je navikavanje, tako je i kada je u pitanju Milunović. Igrao je dobro i doneće čvrstinu, on je štoper koji ima klasu. Nije bio na nivou zbog pauze zbog povrede u BATE Borisovu.

Potom se osvrnuo i na slučaj u reprezentaciji Crne Gore, kada su Mirko Ivanić i Filip Stojković odbili da igraju za taj nacionalni tim protiv tzv. Kosova. Ubrzo je selektor ‘sokolova’ Ljubiša Tumbaković dobio otkaz i sutra bi trebalo da bude promovisan u novog selektora Srbije.

Želimo Tumbakoviću puno sreće i on je trener koji je ostavio trag u srpskom fudbalu. Srbija bi trebalo da prođe kroz baraž, pošto su tu Ukrajina i Portugal. Voleo bih da Ivanič i Stojkovič igraju i dalje za Crnu Goru i dobiče zeleno svetlo. Krivo mi je što je sve tako ispalo i došlo je do zamena teza da igrači Zvezde slušaju himnu nepostojeće zemlje. Ovde nije bila na tapetu Crna Gora, već tzv. Kosovo.

FOTO: HOTSPORT

Nedavni izveštaj APR-a i objava Zvezdinog duga od skoro 35.000.000 evra još jednom je naterala Terzića da objasni svoje viđenje stvari.

– Što se tiče duga, on je 14 miliona evra i kroz knjige se vide rezervisana sredstva. Crvena zvezda je jedan od retkih klubova u Evropi koja je svojim igračima i zaposlenima sve isplatila. Vrtimo se u krug oko stvari i mi smo dužni da platimo samo 14 miliona evra – objasnio je Terzić.

– Meni je važno da klub raste po svim kategorijama. Renoviramo stadion, novi semafor i urađeni su tereni i potrebno je 25 miliona evra. Od Telekoma imamo milion i od Gasproma četiri. Uspeli smo da obezbedimo dobar rezultat i investirali smo mnogo i sada tim dosta vredi.
Tačno je da smo potrošili 51 milion evra i mi imamo dodatnu kontrolu i u budžet Srbije smo platili 6,7 miliona evra.

– Praksa je da se daju igračima nagrade od UEFA do četrdest posto. Ako nema Lige šampiona, nema plaćanja, a pripreme i put u Litvaniju i Finsku koštaće pola miliona evra. Zvezda ne živi od građana Srbije. Medicinski blok počinje da se pravi i stigla je oprema i teretana završiće se do oktobra – ispričao je Terzić.

Na kraju se prisetio i skandala krajem prošle godine, kada je Zvezda bila optužena da je namestila utakmicu protiv Pari Sen Žermena u Parizu.

– Mislim da što se tiče utakmice sa PSŽ nije bila meta Zvezda, vec organizacija Mondijala u Kataru, što se kasnije videlo po hapšenju.

Nenada Milijaša vidi kao budućeg trenera prvog tima Crvene zvezde.

Milijaša vidimo kao projekat kluba da jednog dana bude prvi trener i naredne sezone radiće sa mlađim selekcijama, pa trener Grafičara…

Za čim najviše žali?

– Jedino što žalim je eliminacija od Ludogoreca – zaključio je Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

0
0

7 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter