UEFA je na adresu Crvene zvezde poslala dopis u kom su označeni termini prva dva meča prvog kola kvalfikacija za Ligu šampiona.

Od specijalnog izveštača iz Vindišgarstena – Mirka Markovića


Otklonjena je dilema i Crvena zvezda svoj evropski put startuje u Litvaniji protiv Suduve u utorak 9. jula. Ovo je potvrdila UEFA koja je poslala dopis u ‘Ljutice Bogdana’, a domaćin je odredio da megna u Marijampolju počne od 20 časova. Dva rivala su se sastala pre nešto manje od godinu dana u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona kada je srpski šampion slavio u oba meča (3:0 u Beogradu i 2:0 u Litvaniji).

Revanš je planiran sedam dana kasnije na stadionu “Rajko Mitić” samo ostaje da se odredi termin početka, a klubovi moraju do 2. jula u ponoć da prijave spisak igrača za prvu rundu. Pobednik ovog dvomeča čeka bolji iz susreta između Toršavna i Helsinkija, dok se poraženi sele u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Ukoliko žele da ponove uspeh iz prošle sezone i budu u grupnoj fazi Lige šampiona igrači Crvene zvezde moraju da prođu četiri kola. Put je dug, a recept je poznat.