0
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

DOCIĆ ZA HS: Čast je biti kapiten Čukaričkog, želimo da ponovimo rezultat iz prošle sezone

Objavljeno: 27.06.19 u 22:06

Fudbaleri Čukaričkog na polovini su priprema u mariborskom Pohorju.

(Specijalni izveštač HotSporta iz mariborskog Pohorja – Nemanja Lazić)

Pored nekoliko promena u timu, jasno je da će veznim redom belo-crnih i naredne komandovati Marko Docić.

Kapiten ‘brđana’ istakao je zadovoljstvo zbog uslova i načina rada na Pohorju.

– Prezadovoljan sam. Od prvog dana priprema, pa sve do dolaska ovde sve je proteklo u veoma dobrom ritmu. Uslovi su odlični, počev od terena, hotela… Sve je perfektno – počeo je razgovor Docić.

U novu sezonu, Čukarički je krenuo sa novim trenerom, jer je umesto Sime Krunića stigao Aleksandar Veselinović.

– Dosta toga lepog sam o njemu čuo pre dolaska ovde, kao čoveku i kao treneru. Odlično radi, trudimo se da ispunimo sve njegove zahteve i zamisli. Vrlo brzo se uklopio u sistem rada u klubu. Traži od nas ono što je i filozofija kluba, da igramo napadački. Radimo na tome da budemo sve bolji iz meča u meč.

Dosta novih igrača iz omladinskog pogona, priključilo se na pripremama.

– Ekipa je sastavljena od momaka iz omladinske škole i nas koji smo tu duže vreme. Mislim da kroz razgovor i podršku nas iskusnijih, njima će biti lakše da se prilagode i da prihvate sve ono što nose Superliga i evropske utakmice. Mislim da ćemo imati dobru sezonu sa njima. Pokazali su da mogu dosta i da imaju talenat. Svi su mladi i talentovabi i svetla budućnost je pred njima.

FOTO: FK Čukarički

Prvo utakmicu u kvalifikacijama za Ligu Evrope Čukarički će na svom stadionu odigrati protiv jermenskog Bamantsa, 11. jula.

– Nismo ih još analizirali kao ekipa, već je to uradio samo stručni štab. Svima nam je u podsvesti utakmica koja se igra na Banovom brdu. Oni kao ekipa sigurno imaju kvalitet, čim su izborili plasman u Evropu.

Što se rivala u prva dva kola kvalifikacija tiče, uloga favorita pripala je belo-crnima.

– Nadam se da ćemo prvi krug proći. U drugom nas čela malo teži protivnik, sa kojim ipak mislimo da može da se igra. Trudićemo se sa doguramo što je dalje moguće…

Dvadesetšestogodišnji vezista do sada nije napuštao domovinu, a do prvog inostranog angažmana moglo bi da dođe uskoro.

– Svaki prelazni rok nosi nešto svoje. Imam dogovor sa rukovodstvom kluba da ukoliko stigne dobra ponuda postoji šanda da odem. Za sada ništa konkretno nije stigli. Dug je prelazni rok…

FOTO: FK Čukarički

Kao jedan od iskusnijih u timu, Docić sa kapitenskom trakom oko ruke predvodi ‘brdjane’, a priznaje da mu to veoma prija…

– Prija mi. Osećam se veoma dobro zbog toga što mi je klub ukazao poverenje, a velika je čast biti kapiten kluba kao što je Čukarički.

I ostali klubovi koji bi mogli da naredne sezone sa Čukaričkim vode trku za plasman u Evropu dodatno se pojačavaju.

– Provlači se kroz medije da se ostali timovi pojačavaju i da dovode dosta iskusnih igrača. Mi gledamo u svoje dvorište i to kako da svakog dana napredujemo, želimo da ponovimo uspeh iz prošle sezone.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter