Uspesi izabranika Vladana Milojevića na evropskoj pozornici vratili su crveno-bele u društvo najboljih pa je Crvena zvezda prethodnu sezonu završila na 46. mestu na godišnjoj UEFA rang listi.

Crvena zvezda je nastavila sa sjajnim rezultatima na internacionalnoj sceni i sa koeficijentom 7.000 dodatno popravio poziciju na listi najboljih evropskih klubova. Crveno-beli su sezonu završili na 46. mestu, ispred brojnih zvučnih rivala poput PSV-a, Seltika, Lacija, Monaka, Rendžersa, Bordoa…


Najviše poena u sezoni iza nas osvojili su Barselona i Čelsi sa koeficijentom 30.000, a za njima sledi evropski prvak Liverpul sa 29.000 poena.

Zanimljivo, šampion Srbije je uspesima u Ligi šampiona nastavio niz sjajnih rezultata koji je počeo godinu dana ranije u Ligi Evrope kad je osvojio 8.000 poena.

Upravo prethodne dve sezone uticale su na to da predstojeće kvalifikacije naš klub dočeka na 88. poziciji na UEFA rang listi koja se formira sabiranjem koeficijenata osvojenih u prethodnih pet godina.

Aktuelni plasman mogao bi da se znatno poboljša tokom ove sezone imajući u vidu da crveno-beli učinkom u predstojećoj godini “brišu” sezonu 2014/15 u kojoj Zvezda nije imala pravo igranja na internacionalnoj sceni.

Crveno-beli trenutno imaju 16.750 poena i zauzimaju 88. mesto od 450 klubova, a iza našeg tima i na ovoj listi su brojna zvučna imena evropskog fudbala.