0
Fudbal

KAN: Goleada Gvineje i Madagaskara, Nigerija teško do pobede, Kongo podbacio!

Objavljeno: 22.06.19 u 23:50

U prvom kolu Kupa Nacija ne manjka uzbuđenja.

Meč grupe A između Konga i Ugande i mečevi grupe B doneli su dosta uzbuđenja. Kongo je poražen i nadigran od strane Ugande. Nigerijci su se dobro oznojili kako bi opravdali ulogu favorita, a poslastica je viđena na kraju današnjeg takmičarskog dana gde su se sastali Gvineja i Madagaskar.

Kongo – Uganda 0:2

Na Internacionalnom stadionu u Kairu sastali su se Demokratska Republika Kongo i Uganda. Iako su fudbalski stručnjaci i bukmejkeri u ovom meču šansu davali domaćem sastavu Uganda je pokazala da ne prima lako golove i da neće biti lak plen nijednom protivniku. Već od 14. minuta povela je Uganda. Patrik Kadu je bio na pravom mestu nakon centaršuta i glavom je efektno savladao protivnika za 0:1. Samo četiri minuta kasnije ponovo je Kadu bio u centru pažnje, ali je njegov odlični udarac završio kraj stative. Kongo je bio u podređenom položaju do kraja poluvremena, iako su gosti imali prilika nisu ih iskoristili. U 48. minutu Faruk Mija je odlično izveo slobodan udarac, poslao je loptu ka Emanuelu Okvi koji je bio najviši u skoku za 2:0. Do kraja meča nije bilo promene rezultata.

Nigerija – Burundi 1:0

Mnogo teže nego što se to moglo pretpostaviti Nigerija je došla do pobede nad Burundijem. Imale su obe ekipe svojih prilika u ovom meču. Prvo poluvreme pripalo je Burundiju, dok su nominalni domaćini povremeno pretili. Slično je bilo i u drugom poluvremenu, sve do 77. minuta kada je Nigerija uspela da opravda ulogu apsolutnog favorita. Odion Igalo je primio pas u noge u srcu šesnaesterca, uspeo je da se okrene i preciznim udarcem savlada čuvara mreže.

Gvineja – Madagaskar 2:2

Fransoa Kamano je imao prvi udarac na meču i to u 14. minutu. Do naredne šanse čekalo se sve do 28. minuta kada je Julijan Jenvier nadskočio je odbranu ali je pogodio stativu. Inicijativa se isplatila u 35. minutu kada je nakon odličnog prostora Sori Kaba izašao sam pred golmana koga je odličnim potezom zaobišao i poslao loptu u nebranjenu mrežu. Aniset je uspeo da poravna rezultat u 50. minutu. Nadskočio je odbranu Gvineje u petercu, golman nije mogao da reaguje nakon njegovog udarca glavom. Šest Minuta kasnije do potpunog preokreta dolazi Madagaskar golom Andrije, koji se izborio za mesto u šesnaestercu i nakon okreta poslao loptu u donji levi ugao. Fransoa Kamano je sa bele tačke poslao loptu u jednu, a golmana u drugu stranu za 2:2.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter