0
Domaći fudbal

FOTO: FK ČUKARIČKI

RIVALI PO MERI: Na Banovom brdu zadovoljni žrebom za drugo kolo kvalifikacija za LE

Objavljeno: 19.06.19 u 16:45

U sedištu UEFA u Nionu obavljen je žreb za drugo kolo kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope. Ukoliko prođe prvu prepreku, jermenski Banants, Čukarički će u drugoj rundi igrati protiv boljeg iz duela Molde (Norveška) – KR Rejkjavik (Island).

Mečevi drugog kola kvalifikacija na programu su 25. jula i 1. avgusta, a belo-crni bi bili domaćin u prvom susretu. Podsetimo, prvi meč prve runde kvalifikacija između Čukaričkog i Banantsa biće odigran 11. jula u Beogradu, a revanš sedam dana kasnije u Jerevanu.

Sportski direktor Čukaričkog Nenad Mirosavljević posle žreba za prvo kolo, kad je Čukarički izvukao jermenski Banants, istakao je da je to „rival po meri“, a slično mišljenje imao je i posle žreba za drugu rundu.

– Kao i prilikom žreba za prvo kolo, moglo je i lakše i teže. Molde je svakako favorit u duelu sa islandskim Rejkjavikom, norveški šampionat je u punom jeku, a naš potencijalni rival je prvi na tabeli, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Ali otom-potom, sada razmišljamo samo o Banantsu i mečevima prvog kola, kad dođe vreme za to pričaćemo o Norvežanima ili Islađanima – kazao je posle žreba u Nionu Miroslavljević.

Prvotimac Čukaričkog Luka Stojanović istakao je takođe da ne gleda mnogo unapred, već da je sada fokus na pripremama u Sloveniji.

– U ovom trenutku treba prvo da razmišljamo o protivniku iz Jermenije, stručni štab će prikupiti sve raspoložive podatke. Na nama je da se na pripremama u Sloveniji dobro spremimo za utakmice koje nas čekaju. Nigde ne treba žuriti, mlada smo ekipa i sigurno je da nas malo i drma euforija, svi jedva čekamo da krene takmičenje u Evropi. Iskreno, drugo kolo me trenutno ne interesuje, fokusirani smo samo na start sezone i mečeve protiv Banantsa. Nadam se da ćemo ostati kompletni za prvo kolo, trenutno nam nedostaju Bogosavac, Miladin Stevanović, Ovusu… – rekao je Stojanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter