Bivši saigrač Dejana Savićevića, Dragiša Binić odgovorio je danas Dejanu Savićeviću na optužbe da ‘Delije’ stoje iza odluke da Filip Stojković i Mirko Ivanić ne igraju za Crnu Goru protiv takozvanog Kosova.

Dejan Savićević je optužio Zvezdana Terzića i ‘Delije’ da su produžena ruka države i tajnih službi, a ekspresan odgovor stigao je iz Beograda. Generalni direktor Crvene zvezde je demantovao legendarnog ‘Genija’, dok su mu ‘Delije’ poslale poruku tokom derbija sa Partizanom. Sada se u polemiku uključio Dragiša Binić, saigrač Dejana Savićevića iz zlatne generacije Crvene zvezde.


– Dosta nam je mešanja politike u sport. Dokle više da pokušavaju da nas zavađaju. Dejo je moj prijatelj. On brani stavove svoje države. On tamo živi. Ja se sa njim ne slažem i smatram da ne treba više da deli nas Srbe. Iste polemike imali smo i kada smo bili saigrači. Samo mu to tada nisam dozvoljavao. Nigde, u svlačionici, na javnom mestu, u diskoteci. Jasno je šta bi bilo tad. Mi više ne bismo bili saigrači da je tako nešto uradio. Prihvatam ga kao druga i kao saigrača i ponavljam: Dejo, ne treba da delimo srpski narod – rekao je Dragiša Binić za ‘Srpski Telegraf’.

On je dodao da je politika previše uplela prste u sport.

– Ali, i mi kao država moramo da pokažemo neku reakciju. A ne da se sve pretvara u dnevno-političke teme koje pogoduju pojedincima i njihovim interesima. Crna Gora se od nas odvojila, ima deceniju i po. Ne ulazimo u to da li je to ispravno ili ne. Mi se prema njima ponašamo kao da smo i dalje u zajednici. Koliko njihovih studenata živi po našim domovima u Beogradu dok deca iz Šumadije plaćaju privatno smeštaj? To je samo jedan od primera. Zašto ih onda ne tretiramo kao ostale strance? – upitao se Dragiša…