Ne stišava se bura oko odluke srpski fudbalera Mirka Ivanića i FIlipa Stojkovića da ne igraju za reprezentaciju Crne Gore protiv tzv. Kosova.

Ulje na vatru dolio je predsednik FSCG Dejan Savićević koji tvrdi da je Zvezdan Terzić vršio pritisak na fudbalere Zvezde preko navijača. Navijači Crvene zvezde su na košarkaškom derbiju u vidu transparenta izneli svoje mišljenje.


Poslužili su se njegovom kultnom psokvom izrečenom pred meč protiv Hrvatske u Zagrebu.

– Sever produžena ruka Srbije nikad službe i vlasti! Je*em te usta škrbava – napisale su “Delije”.

Taj potez naišao je na oštru osudu javnosti u Crnoj Gori. Portal Vijesti.me preneo je događaj iz Pionira uz naslov “Delije” vređale Savićevića.

– Igraju košarku Crvena zvezda i Partizan, a sa tribina, na kojima su isključivo navijači “crveno-bijelih”, čuju se uvrede na račun – Dejana Savićevića. Jedan od najboljih fudbalera beogradskog kluba svih vremena, član i zvezda generacije ’91, našao se na meti “Delija”, nakon izjava o “slučaju Kosovo” i odlaska selektora Ljubiše Tumbakovića, te fudbalera Zvezde Mirka Ivanića i Filipa Stojkovića, iz reprezentacije Crne Gore – piše u tekstu Vijesti.

Slično piše i drugi popularni crnogorski portal Cdm.me koji navodi da su navijači Zvezde ‘udarili na legendu’.

– Legenda crnogorskog fudbala i bivši as Crvene zvezde Dejan Savićević izvređan je na trećoj utakmici finalne serije košarkaškog prvenstva Srbije i to od strane popularnih “Delija“. Najvernije pristalice “crveno-belih” odgovorile su Savićeviću na optužbe kako su “Delije” produžena ruka srpske vlasti i da je Zvezdan Terzić preko njih pritiskao Ljubišu Tumbakovića, Mirka Ivanića i Filipa Stojkovića da napuste reprezentaciju Crne Gore pred meč sa Kosovom. Pristalice Crvene zvezde očito su zaboravile Dejanove sjajne partije i golove s početka devedesetih, piše pomenuti portal.