0
Domaći fudbal

VESTI SA ČAIRA: Sin legende Radničkog Ivana Krstića priključen prvom timu!

Objavljeno: 15.06.19 u 16:35

Ivan Krstić, sin nekadašnje najveće nade niškog fubala po kome je i dobio ime, priključiće se prvom timu Radničkog od ponedeljka i to na zahtev prvog čoveka kluba Ivice Tončeva.

Otac Ivana Krstića nastradao je od udarca groma 2000. godine na treningu na stadionu Čair, kada je mlađi Krstić, imao samo 29 dana. Nakon 19 godina od tog događaja, kada se sudbina okrutno poigrala sa porodicom Krstić, po ugledu na oca nova nada Radničkog priključiće se prvom timu.

Mlađi Krstić je u prethodnom periodu prošao sve selekcije Omladinske škole Radničkog, ali za razliku od ostalih drugara, nije se priključio prvom timu zbog odluka ranijih čelnika Radničkog da svako ko je ikada tužio klub nema pravo da bude u klubu. Mada, se često zaboravljalo da je Krstić ranije tužio klub, jer su sva ta obećanja prethodnih funkcionera Radničkog bila šarena laž. Ništa nije ispoštovano od obećanog, a prespektivni Krstić je samo marginalizovan u tom periodu. Uostalom, kada je Tončev došao na čelo Radničkog njegovi prethodnici su ostavili dugove u visini od preko tri miliona evra. Zbog očigledne nepravde u slučaju Krstića prvi čovek Radničkog Ivica Tončev reagovao je i zahtevao da se nađe pravni okvir kako bi se Krstić priključio prvom timu.

 

Svrha Omladinske škole Radničkog je i da pomogne deci se sklone sa ulice i da se bave sportom. Svakako će neka od te dece postati vrhunski sportisti. Ali neće svako od te dece postati vrhunski sportista, ali će svako naučiti šta je timski rad, ali i fer igra. To je glavna svrha omladinske škole”, objašnjava Tončev. U tom kontekstu, dodaje on, treba pružiti maksimalnu podršku školi i deci iz Omladinske škole dati šansu za stvaranje karijere, poručio je Tončev. 

Ivanu Krstiću je predviđana svetla karijera, nosio je epitet fudbalera koji će naslediti Dragana Stojkovića Piksija. Trener Radničkog Nenad Lalatović dao je reč da će se potruditi da Ivan Krstić mlađi ima uspešnu karijeru koja će nadmašiti očekivanja koja je postavio njegov otac. 

Velika je čast da sin legende Radničkog koji je u srcima celog Niša i svih koji vole klub nastupa u prvom timu. Ivica me je pozvao i zamolio da Ivanov sin trenira sa nama, ja sam to prihvatio oberučke. Prvi čovek kluba je još jednom pokazao koliko voli klub i bivše igrače, a posebno legendu kluba kakav je bio Ivan Krstić ‘Beli‘. Daću sve od sebe da njegov sin napravi veliku karijeru kakvu njegov otac nije mogao, uveren da sam da ćemo kao klub, Ivica Tončev i ja učiniti sve da mladi Krstić ima blistavu karijeru kakvu i zaslužuje, poručio je trener Radničkog Nenad Lalatović.

FOTO: Privatna arhiva porodice Krstić 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter