Dvodnevni seminar posvećen ženskom fudbalu “Otvorena zabavna škola fudbala”, na njemu je boravio i srpski predstavnik.

Učesnici su imali priliku da predstave svoj rad, ali i da razgovoraju na mnoge različite fudbalske teme.


Prvog dana uručene su diplome bivšim instruktorima, a sadašnji članovi organizacije su predstavili svoj plan rada za sledeću godinu.

Drugog dana, održane su čak tri radionice. Ivana Vukašinović je govorila o sportskoj psihologiji. Selektori Ilija Lučić , Ivana Vlaić (BIH), Zoran Mijović i Zoran Vukovic za ženski fudbal u Crnoj Gori (Crna Gora ), Jelena Polić (Srbija) a ispred Slovenije Marko Kous bivsi sportski direktor ŽNK Radomlje održali su radionicu na temu “Dobar trener u ženskom fudbalu”, dok je Šerif Hrustempašić vodio radionicu o pravima deteta i rad sa djecom sa posebnim potrebama.

Jelena Polić je istakla da joj je drago što je imala priliku da učestvuje i predstavnike iz regiona upozna sa problemima ženskog fudbala u Srbiji.

– Kao jedini predstavnik iz Srbije imala sam priliku da predstavnike iz regiona upoznam sa problemima koji more ženski fudbal u Srbiji, ali i da im predstavim način rada po kome je naš fudbal prepoznatljiv. Zahvalna sam organizatorima na pozivu, ali smatram da je potrebno sve više ovakvih događaja u regionu kako bi se svest o ženskom fudbalu podigla na viši nivo. Odavno je poznato da uslovi rada u muškom i ženskom fudbalu nisu ni približno usklađeni, a smatram da je za boljitak potrebno uskladiti sisteme i uslove kako bismo naš trud i rad doveli na neki normalan nivo, ističe Polić.

FOTO: Open footbal shools for friendship Montenegro