Prozivkom igrača i predstavljanjem novog šefa stručnog štaba Radnik je sinoć zvanično započeo prvi radni dan nove sezone.

Prozivci je prisustvovalo kompletno rukovodstvo kluba, a dobrodošlicu igračima poželeo je najpre prvi čovek Radnika Stanislav Tončev, nakratko se za osvrnuvši na minulu sezonu:


– Ispunio je Radnik sve ciljeve u prošloj sezoni, prvi je bio opstanak a drugi stabilizacija kluba kroz ugovore na duži period. Velika stvar je da iz ovako male sredine imamo jedini u Superligi reprezentativca u A reprezentaciji, golmana Vasiljevića, i jedan smo od četiri kluba koji daju igrače na završnom turniru u Trstu U21-reprezentacije, mislim na našeg Zlatanovića. Verujem da će to biti podsticaj za sve mlade igrače Radnika u budućem periodu. Želim da se svima zahvalim na fer odnosu i poštovanju prema klubu i svima nama želim uspeha u periodu pred nama – rekao je Stanislav Tončev.

Tončev je zatim pozdravio novog šefa struke Slavišu Božičića i ne štedeći reči hvale ukratko ga predstavio timu:

– Nekad najperspektivniji trener u Srbiji danas je stigao u Surdulicu. Koliko vredi pokazuju rezultati: prvi je bio sa Modričom, dok je sa Borcem iz Banja luke igrao Evropu. U dva navrata je i bio u Radniku, ostvario je dobre rezultate i red je da se po treći put vrati u naš klub. Ovo mu je i šansa da vrati karijeru u smeru u kakvom je trebala davno da se kreće, a što se tiče naših zajedničkih ambicija, Božičić mi je rekao:”Sa mnom ćete igrati fudbal, ili ćete biti peti ili ćemo se rastati”. Volim da rizikujem i eto Božičića na našoj klupi – rekao je Tončev.

Potom se igračima obratio sam šef stručnog štaba Radnika:

– Čast mi je što sam po treći put pozvan da budem trener Radnika. Ovo je mnogo veća obaveza za mene jer je klub u višem rangu. Po dolasku ovde vidim jedan novi Radnik, veoma je velika razlika i ovo zaista pokazuje zbog čega je Radnik stabilan superligaš već duže vreme i izbacuje sjajne mlade igrače. Malo je klubova koji to danas rade. Nadam se na ćemo nastaviti tim putem, pa čak i da podignemo lestvicu na viši nivo – rekao je u obraćanju Slaviša Božičić.