0
Fudbal

FOTO: Printscreen

KOPA AMERIKA: Kad nema Nejmara, tu je Kutinjo, Brazil srušio Boliviju (VIDEO)

Objavljeno: 15.06.19 u 08:42

Na stadionu ‘Morumbi’ u Sao Paulu startovalo je novo izdanje Kopa Amerika, a domaćin Brazil je sa 3:0 (0:0) pobedio Boliviju.

Selektor ‘karioka’ Tite ostao je bez velikog broja zvezdi pred start Kopa Amerika, te nije mogao da računa na povređenog Nejmara, Daglasa Košte, Marsela, Fabinja i Danila. Ipak, to domaćina turnira nije sprečilo da ‘matira’ Boliviju u prvom meču ‘A’ grupe.

Brazil je od samog starta preuzeo inicijativu, a već u petom minutu je Firmino šutirao po sred gola, golman Bolivije Lampe je bio na mestu. Samo dva minuta kasnije Nereš je uposlio Kutinja, ali ovaj nije iskoristio svoju šansu.

‘Karioke’ su nastavile sa napadima, a u 11. minutu je Tijago Silva tukao pored gola. Bolivija je u 20. minutu mogla da ostane sa igračem manje, Sausedo je oštro startovao, sudija Nestor Pitana je koristio VAR i na kraju dao samo žuti karton gostima. Do kraja prvog poluvremena Brazil je stvorio još dve šanse za vođstvo, ali obe nisu iskorištene, prvo je pokušao Tijago Silva, a potom i vezista Real Madrida Kazemiro.

Brazil je ‘bunker’ Bolivije probio u 46. minutu kada je Husino skrivio penal. Arbitar Pitana je opet konsultovao VAR sobu i pokazao na penal. Siguran sa ‘bele tačke’ bio je krilni napadač Barselone Kutinjo, igrao se 50. minut.

Bolivijci se još nisu oporavili od šoka kada je u 53. minutu Firmino probio po desnom boku, loptu prebacio na drugu stativu, a Kutinjo je zakucao u mrežu – 2:0.

Tačku na ovaj meč stavio je Everton, napadač Gremija je dobio loptu od Fernandinja, napravio par koraka i poslao ‘pravu bombu’ iza leđa Lampea.

Danas su na programu još dva meča na Kopa Amerika, u okviru ‘A’ grupe se sastaju Venecuela i Peru od 21 čas, dok u okviru ‘B’ grupe u pravoj poslastici ‘koplja ukrštaju’ Argentina i Kolumbija. Prenose možete gledati na TV Arena sport.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter