0
ATP

FORBS: Lista najplaćenijih sportista! Oni zarade za godinu dana koliki je godišnji budžet manje države!

Objavljeno: 11.06.19 u 19:05

Dobre sportiste morate dobro i da platite, a Forbs je doneo listu deset najplaćenijih sportista današnjice. Od njihovih zarada zavrteće nam se u glavi.

Ugledni magazin Forbs često u javnost izbacuje liste najbogatijih, a sada su na red došli sportisti. Očekivano, prvo mesto zauzima Lionel Mesi, Argentinac je prošle sezone zaradio 127 miliona dolara i nalazi se na vrhu liste najplaćenijih sportista.

Na drugoj poziciji nalazi se Portugalac Kristijano Ronaldo. Fudbaler Juventusa zaradio je 109 miliona dolara, treće mesto zauzima Nejmar sa 105 miliona. Na četvrtom mestu je bokser Kanelo Alvares sa 94 miliona, a petoplasirani je Rodžer Federer koji je zaradio 600.000 manje.

Igrač američkog fudbala Rasel Vilson zaradio je 89,5 miliona, 200.000 manje zaradio je Eron Rodžers. Potom na listi slede Lebron Džejms sa 89 miliona, Stef Kari zaradio je 79,8 miliona, a njegov saigrač za jednu sezonu zaradio je 65,4 miliona evra.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter