Crveno-bela defanziva pokazala se tokom nedavno završene sezone u najboljem svetlu, a fenomenalni golmani šampiona Srbije bili su teško rešiva enigma napadačima čak i sa bele tačke.

Sjajni golmani Crvene zvezde briljirali su tokom uspešne sezone, a odličan utisak posebno krasi učinak čuvara mreže prlikom jedanaesteraca i odbrane četiri od osam penala.


Milan Borjan, bio je teško savladiv kako na domaćoj tako i na internacionalnoj pozornici, a od šest penala, prilikom dva je uspeo da sačuva mrežu.

Kanadskog reprezentativca sa 11 metara su savladali Dabur, Salah, Gomeš i Zlatanović, dok je iz penal okršaja kao pobednik izlazio protiv Manea i Godala.

Udarac fudbalera Spartaka iz Trnave nije završio iza leđa sjajnog golmana zahvaljujući prečki, a Borjan je golmanske veštine u potpunosti demonstrirao zaustavivši šut Manea na Enfildu.

Fenomenalan učinak ima i Zoran Popović koji je odbranio penal Bojoviću u 25. kolu Suprlige u susretu Mladosti i Crvene zvezde. Osim prilikom intervencije na gostovanju u Lučanima, Popović je dokazao da je stručnjak za odbrane jedanaesteraca i u prijateljskom duelu protiv Rabotničkog. Golman crveno belih odbranio je udarac Ilijoskog i dao značajan doprinos na putu do pobede u kontrolnom duelu.