0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

LEGENDA SLAVI ROĐENDAN: Torta na Marakani za Džajića!

Objavljeno: 30.05.19 u 15:17

Treća Zvezdina zvezda Dragan Džajić, proslavio je je danas rođendan.

Povodom njegovog 73. rođendana, danas je u klupskim prostorijama na stadionu ‘Rajko Mitić’ organizovana mala svečanost.

Počasni predsednik Crvene zvezde častio je prijatelje i kolege tortom, i zahvalio se svima koji su došli da obeleže njegov dan.

Dragan Džajić je u Crvenu zvezdu došao kao petnaestogodišnjak, nakon maestralno odigranog juniorskog turnira u Valjevu gde su ga zapazili ‘lovci na talente’ najvećih klubova. Po prelasku u Beograd, trebalo mu je samo šest meseci da zasluži poziv u seniorski tim, a kao važan istorijski podatak ostaće činjenica da je tadašnji trener Miša Pavić ‘velemajstoru’ ukazao šansu 8. juna 1963. godine u utakmici sa podgoričkom Budućnošću.

Prvu titulu u crveno-belom dresu osvojio je u narednoj sezoni, 1964. godine, a ostaće upamćen i kao predvodnik generacije koja je prva u istoriji zabeležila het-trik u tadašnjoj ligi bivše Jugoslavije. Petim naslovom prvaka okitio se 1973., a uz to je i četiri puta podizao pehar namenjen osvajaču nacionalnog Kupa. Statistika kaže da je zabeležio rekordnih 590 mečeva u Zvezdinom dresu i postigao 287 golova.

Nakon više nego uspešne igračke karijere, popularni Džaja je na predlog rukovodstva Crvene zvezde 1979. godine seo u fotelju tehničkog direktora. Dvanaest godina kasnije osvajanjem titule prvaka Evrope i sveta, zajedno sa svojim saradnicima ispisao je najlepše stranice u istoriji srpskog klupskog fudbala. Osim mesta tehničkog direktora, majstor driblinga je od 1998. godine obavljao u dva mandata i funkciju predsednika kluba.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter