1
Domaći fudbal

HOĆE LI OVO REŠITI PROBLEM: Đacima u novosadskim školama zabranjeno da nose navijačka obeležja!

Objavljeno: 30.05.19 u 19:09

Novi Sad je prvi grad u Srbiji koji je doneo ovu odluku.

Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama u Novom Sadu donelo je na današnjoj sednici jednoglasnu odluku kojom se usvaja Preporuka školama o zabrani unošenja navijačkih rekvizita i odeće sa simbolima sportskih klubova.

Kako je objašnjeno na sednici, preporuka je u skladu sa Zakonom o obrazovanju, statutima škola i njihovim pravilnicima, a za sprovođenje odluke zaduženi će biti direktori škola.

Predsednik Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama Vladimir Jelić rekao je da u školama nema mesta za navijačka obeležja.

Takvi simboli često budu razlog za svađu i sukobe između pojedinih učenika koji se neretko završe nasiljem. Zbog toga tražimo od škola da opominju decu i n edozvole unos navijačkih simbola, rekao je Jelić.

0
0

1 Komentara

  1. Naravno da nece resiti, ovo je ogromna sramota i priznanje poraza u vaspitavanju dece. Pa i treba da nose obelezja, jer su to sportski klubovi, sportski…ali izgleda mi tu decu ne mozemo nauciti da postuju sportskog protivnika. Treba da budemo pojosni da nam tebe voli bilo koji sport.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter