0
Domaći fudbal

SUPERLIGAŠKA VRTEŠKA: Ovo su svi treneri u Superligi ove sezone, klubovi troše blizu jednog trenera po kolu!

Objavljeno: 28.05.19 u 18:28

Biti trener u Srbji je poput egzibicionizma, vrućeg krompira hvataju se samo oni sigurni u svoje znanje. Fudbalska vrteška se neretko zavrti, a u nedostatku sveže trenerske krvi dolazi do rotacije trenerskih imena.
Superligaši su u protekloj sezoni koja je imala 37 kola u čak 34 navrata odlučili da promene stručnjake na klupi.

Nije nikakva tajna da je srpski fudbal vruć krompir koga se treneri hvataju samo ukoliko nemaju drugo rešenje ili ukoliko su u tom trenutku sigurni u selekciju i uslove rada koji su im ponuđeni. Neverovatno zvuči podatak da je samo sedam (od šesnaest) klubova sezonu završilo sa istim trenerom sa kojim su je i počeli.

Foto: Želimir Krstev

Iz vrha tabele promene nije bilo u Crvenoj zvezdi (a neće je biti ni naredne sezone), Radničkom iz Niša (status Nenada Lalatovića rešiće se do kraja nedelje), Mladosti iz Lučana. Kao i ekipi Napretka koji bi do kraja nedelje trebalo da reši status trenera za narednu sezonu. Proleter u prvoj sezoni nadmašio očekivanja te je izlišno očekivati ikakve promene tako da bi Dragan Radojčić trebalo da nastavi po planu i narednu sezonu. Dinamo iz Vranja jedini je klub koji je sezonu završio istim trenerom kojim ju je i počeo od klubova koji su igrali u plej-autu

FOTO:STARSPORT

Trećeplasirani Partizan imao je česte promene, a  zbog toga klupa Partizana postala užarena. Na njoj su ove sezone izgorele velike legende kluba. Miroslav Đukić je počeo sezonu i pripreme, nakon njega je kormilo preuzeo Zoran ‘Bata’ Mirković, a prelazni trener bio je Žarko Lazetić, da bi na kraju sezone na klupu seo Savo Milošević. Mirno nije bilo ni u Vojvodini. Počeo je Aleksandar Veselinović, nakon njega preuzeo je Dragomir Okuka, a završio ju je Radovan Krivokapić, koji najverovatnije neće sedeti na klupi crveno-belih naredne sezone. Ista je situacija i u Čukaričkom, nakon uspešne sezone Sime Krunića na klupi „brđana“ posle poslednjeg kola Čukarički je na mesto Krunića postavio Aleksandra Veselinovića.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Partizan, Rad, Zemun i Bačka su ove sezone četiri puta menjali trenera. Vojvodina je osvežavala klupu tri puta, a ‘samo’ dva puta menjali su Radnik, Sparta, Voždovac i Mačva. Česte promene se negativno odražavaju na igrače koji usled nesigurnosti pružaju lošije partije, a svedok toga ove sezone bio je Partizan. Nema sumnje da je potrebno više strpljenja za trenere, a takođe, potrebna je i sveža trenerska krv jer trenerske vrteške donose privremenu promenu, ali na kraju sistem ostaje isti, a to se oseti na fudbalerima i kroz nezadovoljstvo publike. 

FOTO: STARSPORT

KLUBOVI I TRENERI U SUPERLIGI 2018/19 sezoni: 
Crvena zvezda: Vladan Milojević
Radnički Niš: Nenad Lalatović
Partizan: Miroslav Đukić, Zoran Mirković, Žarko Lazetić, Savo Milošević
Čukarički: Simo Krunić?
Mladost: Nenad Milovanović
Napredak: Milorad Kosanović ?
Vojvodina: Aleksandar Veselinović, Dragomir Okuka, Radovan Krivokapić? 
Proleter: Dragan Radojčić
Radnik: Mladen Dodić, Milan Milanović
Spartak: Vladimir Gaćiović, Predrag Rogan
Voždovac: Branko Vojinović, Dragan Aničić,
Mačva, Dragan Aničić, Darko Tešović
Rad: Zoran Milinković , Dragan Stevanović , Zvezdan Milosevic, Bogdan Korak
Dinamo: Dragan Antić
Zemun: Milan Milanović, Dejan Đurđević, Miloš Kruščić, Radomir Koković
OFK Bačka: Dejan Čelar, Dragan Đorđević, Zoran Govedarica, Trivo Ilić

Zapratite HotSport i na Instagramu, čekamo vas!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter