0
Evropske lige

FOTO: PRINTSCREEN

REMI VREDAN BUNDESLIGE: Union nulom protiv Štutgarta izborio istorijski plasman u elitni rang!

Objavljeno: 27.05.19 u 22:45

Duelom u prestonici okončan je baraž nemačke Bundeslige.

Remijem u revašu protiv Štutagrta, Union Berlin uspeo je da se izbori za plasman u elitni rang.

Popularne ‘švabe’ su nekoliko nedelja pre poslednjeg kola izbegle poziciju koja vodi u nižu ligu i obezbedili još jednu šansu za opstanak u Bundesligi. Na drugoj strani ekipa iz prestonice uspela je da boljom gol razlikom od Paderborna dođe u poziciju da se bori za ulazak u Budesligu.

Prva utakmica, kada je Štutgart bio domaćin okončana je rezultatom 2:2, te se posle večerašnjih 0:0, zbog bolje gol razlike Union plasirao u Bundesligu. Gosti su od samog početka krenuli sa napadima, ali je domaća ekipa uspela da sačuva svoju mrežu do samog kraja.

Mogao je Štutgarta na sjajan način da otvori ovaj duel, jer je Aogo pogodio mrežu u devetom minutu, ali je ovaj veoma lep pogodak poništen zbog ofsajda. Nisu imali domaći igrači mnogo prilika, ali je Abdulahi mogao da ‘zapečati’ prolaz svog tima, ali ga je stativa u tome sprečila.

Ovim remijer Union je napravio najveći podvig u istoriji kluba, još od plasmana u finale Kupa u sezoni 2000/01. i tadašnjeg izlaska na evropsku scenu. Nakon poslednjeg sudijskog zvižduka usledilo je veliko slavlje domaćih navijača, koji su utrčali na teren i slavlje podelili sa svojim ljubimcima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter