0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SAOPŠTENJE SA ‘ČAIRA’: U Radničkom nema ‘egzodusa’, radimo planski i dovešćemo adekvatna pojačanja!

Objavljeno: 25.05.19 u 20:32

Mnogi mediji danas su preneli vest da će se u Fudbalskom klubu Radnički desiti „egzodus“ i da će tim biti dosta slabiji naredne sezone,  Iz kluba demantuju takve informacije. 
Okosnica ekipe iz prošle sezone ostaće u Nišu, doćiće i adekvatna pojačanja, a za odlaske pojedninih igrača se odavno znalo, tako da će njihove zamene biti dovođene planski.

Većina prvotimaca koja je iznela teret istorijske sezone, u kojoj je Radnički po prvi put postao vicešampion države, pod ugovorom je sa klubom i oni će ga predvoditi i naredne sezone. To su Nermin Haskić, Radovan Pankov, Saša Stojanović, Đorđe Crnomarković, Stefan Đorđević, Taras Bondarenko, Riota Noma, Petar Petrović, Nikola Čumić, Aleksa Jovanović, Marko Živković… Ostaje da se vidi kakav će biti status „domaćeg“ veterana Aleksandra Jovanovića, koji je imao malu minutažu, ali je bez obzira na to važan deo tima sa Čaira.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Što se tiče sudbine trenera Nenada Lalatovića, on je u nedelju još jednom ponovio da ima nekoliko inostranih ponuda, ali da bi, ukoliko se takav transfer ne realizuje, rado ostao u Nišu, te da će konačnu odluku doneti nakon odmora, ne pre 1. juna, posle razgovora sa rukovodstvom Radničkog.

Uvek želimo još jedan korak napred u odnosu na prethodnu sezonu, tako će biti i sada. Neki igrači odlaze, neki ostaju, ali one koji su otišli zamenićemo još boljim! Naš cilj i glavna opsesija ostaje osvajanje jednog trofeja, koji će, nadam se, sledeće godine stići u Niš. Želimo iskorak i u Evropi, mislim da smo partijama u domaćem šampionatu pokazali da smo kadri da to i učinimo. Što se trenera tiče, sada smo svi na odmoru, o tome će se razgovarati u narednom periodu-u svom stilu, rečima punim optimizma, rekao je Ivica Tončev, prvi čovek kluba.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Sa poslednjim sudijskim zviždukom u utakmici protiv Mladosti iz Lučana u poslednjem kolu Superlige Srbije, Radnički je i zvanično okončao saradnju sa Nikolom Drinčićem i Petrom Grbićem, što se u klubu znalo, jer su sa njima i potpisani ugovori na jednu sezonu. Njih dvojica su mnogo doprineli dobrim rezultatima ekipe i Radnički će im uvek biti zahvalan. Takođe, prema uslovima odavno sklopljenog transfera, Lazaru Ranđeloviću istekla je šestomesečna pozajmica od strane Olimpijakosa, za koji je potpisao još prošle jeseni i mladi reprezentativac Srbije će, nakon predstojećeg Evropskog prvenstva u Italiji i San Marinu, gde bi trebalo da bude jedan od aduta selektora Gorana Đorovića, otisnuti u Pirej i započeti svoju internacionalnu karijeru.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Svoje „papire“ uzeo je i golman Borivoje Ristić, koji je izrazio želju da karijeru i život nastavi u Grčkoj, pa mu je Radnički izašao u susret. Ugovor je istekao i desnom beku Aleksandru Todorovskom, koji je, kako je sezona odmicala, pružao sve zrelije partije, ali sa njim će se voditi pregovori o nastavku saradnje. Ovom spisku treba dodati i ime Damira Kojaševića, koji je još pre nekoliko nedelja napustio Čair, ne opravdavši epitet najvećeg zimskog pojačanja.

FOTO: STARSPORT

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter