1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

OSTVAREN CILJ KOLO PRE KRAJA: Kadeti Crvene zvezde ponovo prvaci Srbije

Objavljeno: 25.05.19 u 20:40

Kadeti Crvene zvezde savladali su Kiker u Kraljevu rezultatom 4:1 i kolo pre kraja prvenstva i matematički odbranili šampionsku krunu.

Biseri Crvene zvezde rođeni 2002. godine savladali su Kiker u gostima i fenomenalnu sezonu ukrasili šampionskim peharom.

Vođstvo učenicima Slavoljuba Đorđevića je doneo Edvin Eleven u 33. minutu spretnom reakcijom na odbijenu loptu posle intervencije Grujičića.

Crveno-beli su sa golom prednosti otišli na odmor, a domaćin se pogotkom Marinkovića u 51. minutu vratio u igru. Ipak, lopta u mreži Katića dodatno je motivisala šampiona koji je pogotkom Babića ponovo stekao prednost. Centarfor Zvezde je glavom prosledio loptu sa desnog boka u gol Kikera i najavio slavlje.

Odmah nakon gola, Babić je ustupio mesto Lučiću kojiem je dva minuta bilo potrebno da se upiše u strelce, a tačku na 22. pobedu crveno-belih stavio je Eleven drugim golom.

– Težak period, sadosta oscilacija je iza nas. Zasluženo smo osvojili titulu u veoma izjednačenoj ligi. Momci su pokazali snagu i karakter. Zahvaljujem se rukovodstvu kluba i direktoru Omladinske škole Draganu Mladenoviću na bezrezervnoj podršci, smatram da smo im uzvratili na pravi način. Uspeli smo da se izdignemo i sa petog mesta stignemo na čelo tabele. Pokazali smo da imamo kvalitet, ali i snagu da se izborimo sa pritiskom – rekao je Slavoljub Đorđević, po završetku utakmice.

Aleksa Matić, kapiten, takođe je bio srećan zbog osvojenog trofeja.

– Put do titule je bio težak. Nismo imali savršenu jesen i rivali su stekli veliku bodovnu razliku. Uprkos pritisku da moramo svaku utakmicu da pobedimo pokazali smo snagu i uspeli – rekao je vezni fudbaler na čije se reči nadovezao napadač Ilija Babić:

– Padali smo na putu do trona, ali smo svaki put uspevali da se podignemo čime smo pokazali neverovatnu snagu. Čestitam saigračima i stručnom štabu. Nadam se da je ovo samo još jedan u nizu uspeha i trofeja.

Kolo pre kraja takmičenja Crvena zvezda ima učinak od 22 pobede, tri remija i četiri poraza pa sa 69 osvojenih bodova zauzima prvo mesto uz četiri boda prednosti u odnosu na prvog pratioca.

Kiker – Crvena zvezda 1:4 (0:1)

Strelci: Marinković u 51. za Kiker, a Eleven u 33. i 84, Babić u 74. i Lučić u 76. minutu za Crvenu zvezdu.
Sudija: Zoran Široki.
Gledalaca: 300.
Žuti kartoni: Vesić (Kiker).

KIKER: Grujičić (od 74. Marić), Bačkulja, Pantić (od 74. Butačević), Nedeljković (od 74. Božić), Nikolić (od 74. Jevremović), Branković, Rajičić, Milosavljević, Ramović, Marinković, Radovanović (od 46. Vesić).

CRVENA ZVEZDA: Katić, Mitrović, Blagojević, Matić (od 87. Vasiljević), Lukić, Pisar, Pantović (od 60. Njamculović), Ilić (od 70. Perduv), Babić (od 74. Lučić), Eleven (od 84. Đuričković), Radulović.

0
0

1 Komentara

  1. Sjajne vesti za fk Grafičar! Najboljima iz ove generacije ne gine Grafičar I treća liga “Beograd”! To je njihov plafon! Inače, oni će dobiti šansu u prvom timu Zvezde, kao i ove prethodne generacije Zvezde do sada u zadnjih 7-8 godina! Znači nikada a možda ni tada!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter