Odlični čuvar mreže koji je prethodne godine sakupio simpatije navijača u Nišu Borivoje Ristić pronašao je novi inostrani angažman.

Dobra sezona u dresu Radničkog skrenula je pažnju grčkog superligaša na tridesetpetogodišnjeg golmana koji će naredne dve sezone nastupati za AEL iz Larise. Za ovaj tim je nedavno trogodišnji ugovor potpisao i Nikola Stanković, Ristićev saigrač u Radničkom.


– Imam već iskustva branjenja u Grčkoj. Drago mi je što sam potpisao za AEL gde ću nastupati zajedno sa dojučerašnjim saigračem Stankovićem. Gordan Petrić je trener tima, ekipa ima ambicije da se naredne godine nađe u vrhu tabele grčkog prvenstva. Tim ima dosta igrača sa ovih prostora i verujem da ću se brzo privići na sistem i pomoći novim saigračima i novom timu da naredne sezone se možda borimo i za mesto koje vodi u Evropu, počeo je Ristić.

FOTO: Želimir Krstev

Leskovčanin je početkom sezone došao u Radnički i veoma brzo pobrao simpatije navijača u Nišu.

Drago mi je što sam imao prilike da nastupam za tim kakav je Radnički. Veliku zahvalnost dugujem predsedniku kluba Ivici Tončevu koji je imao sluha za mene iako sam bio pod ugovorom i dao mi je odrešene ruke da odem u Grčku i obezbedim svojoj porodici egzistenciju, Kao i Marku Jovanoviću na čiju preporuku sam došao u klub. Navijačima u Nišu hvala na lepom vremenu koje smo proveli zajedno. Dosta sam naučio u Nišu, a nadam se da sam i ja njima odbranama doneo razloga za slavlje tokom sezone. Neću zaboraviti ni trenera golmana Radničkog Miroslava Stankovića uz koga sam protekle godine dosta naučio, dojučerašnjim saigračima želim sreću u evropskim mečevima i nadam se da će Niš uživati što duže u evropskim mečevima, rekao je Borivoje Ristić.

Talentovani golman je karijeru počeo u omladinskim selekcijama Partizana, potom je nastupao za Dubočicu, Mačvu, Vojvodinu, Rimavsku Sobotu, Metalac, Sevojno, Teleoptiku, BASK, Novi Pazar, Čukarički, Radničk, Rudar iz Velenja, Panseraikos i Radnički iz Niša.

Na listi najboljih golmana sezonu je završio iza Milana Borjana na drugom mestu.