Premijer liga završena je pre dve nedelje, ali Liverpul i Totenhem još uvek ne mogu na odmor, jer će se 1. juna boriti za naslov šampiona Evrope.

Ostalo je još da saznamo ime novog šampiona Evrope i pobednika Lige Evrope, te da se fudbalska zavesa za sezonu 2018/2019 spusti. Za titulu najboleg na Starom kontinentu boriće se Liverpul i Totenhem, a pripreme dva tima traju već 14 dana od kada se završila Premijer liga.


Finale Lige šampiona na programu je 1. juna u Mardidu na stadionu ‘Vanda Metropolitano’, a Jirgen Klop je odredio zanimljivu turističku destinaciju gde će ‘crveni’ udariti poslednji glanc za meč sezone. Naime, to je jedno od najpoznatijih turističkih destinacija u Španiji – Marbelja.

– Trener se odlučio na odličan potez. Boravak u Španiji pomoći će nam da se koncentrišemo i ne razmišljamo o bilo čemu osim o fudbalu, ali i da se aklimatizujemo. Više vremena provešćemo na okupu, što je takođe dobra stvar – rekao je golman Alison.

Klop je na ove mini-pripreme poveo 26 fudbalera, dok je njegov kolega sa Totenhemove klupe, Maurisio Poketino, odlučio da igrači ostanu u Londonu.