Veličanstvenu sezonu u kojoj je igrala Ligu šampiona, pobedila finalistu ovog takmičenja Liverpul i osvojila 30. šampionsku titulu, Crvena zvezda završila je na neslavan način.

I najbolji gube, pa što ne bi i Crvena zvezda od Partizana u finalu Kupa Srbije. To je sport, to je normalno. Ne pobeđuje uvek onaj ko je kvaliteniji ili bolje rečeno favorit na papiru. Pobeda se izvojeva na terenu, a juče ju je sasvim zasluženo izvojevao Partizan. Četa Save Miloševića u potpunosti je nadigrala Crvenu zvezdu i stigla do četvrtog uzastopnog trofeja u najmasovnijem domaćem takmičenju, a pre meča u vazduhu se osećalo da je vreme da se na stadion ‘Rajko Mitić’ posle 12 godina vrati dupla kruna.


Po svemu viđenom na obe strane Topčiderskog brda u prethodnih 11 meseci navijači Crvene zvezde su očekivali novu sigurnu pobedu nad večitim rivalom koji u prethodna tri derbija nije slavio, mada ruku na srce samo je jednom izgubio. ‘Delije’ su pripremile kao i uvek kreativnu koreografiju citirajući legendarnog Velimira Batu Živojinovića iz filma ‘U raljama života’, ali se na kraju taj citat okrenuo protiv njihovih ljubimaca, koji su izgleda prerano otišli na odmor i spakovali papuče u kofer.

FOTO: STARSPORT

Nije katastrofa izgubiti utakmicu, ali iz ugla navijača Crvene zvezde je sramota položiti oružije bez borbe, a ono što smo juče videli od crveno-belih momaka ličilo je na to. Bezidejna igra bez stopostotne šanse za 90 minuta nije bacila senku na sve dobro što su Vujadin Savić i drugari uradili tokom sezone, ali poslednjih mesec i po dana je dobro uplašilo navijače pred početak nove u kojoj se ‘Delije’ nadaju novom nastupu u Ligi šampiona. Sa ovakvom igrom i ovakvim pristupom ona je samo san.

‘Krivac’ za vrtoglavi pad u formi tokom proleća svakako pada na leđa trenera Vladana Milojevića. On je sinoć kako to i dolikuje preuzeo krivicu na sebe, ali zvezdaškoj javnosti nije objasnio šta se to desilo u poslednjih mesec i po dana od kada tim Crvene zvezde ne liči na sebe.

Čini se da su crveno-beli prerano mislima otišli na odmor na zasluženo letovanje, ali papuče su van kofera trebalo da ostanu do jutros. Nisu i to je ono što je zvezdašku javnost najviše povredilo, ne poraz od Partizana, već način na koji je jučerašnja bitka izgubljena, bez ispaljenog metka.

FOTO: STARSPORT

Povratka nazad sada nema, a dok fudbaleri budu odmarali Vladan Milojević će imati pune ruke posla. Evropske kvalfikacije su već iza ugla, za 20 dana počinju pripreme za novu sezonu, a na strategu Crvene zvezde, koji je odlučio da ostane još godinu dana, je da razdrma ekipu i ponovo napuni balon emocija koji se kod igrača očigledno izduvao.

Potrebno je malo provetriti redove, jasno je da ovaj tim ne funkcioniše kao jesenas, potrebna mu je sveža krv. Nema sumnje da je ‘paklenih’ 20 dana pred trijom Terzić-Mrkela-Milojević, jer zvezdaška javnost za razliku od igrača nikada ne spava…

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.