0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NAVIJAČI ODABRALI: Emil Rockov najbolji igrač Vojvodine u sezoni

Objavljeno: 20.05.19 u 20:00

Kapiten i golman Vojvodine Emil Rockov (24) po drugi put zaredom proglašen je za najboljeg igrača „stare dame“ u sezoni, na osnovu glasanja navijača na sajtu ‘fkvojvodina.com’.

Njemu je i prošle sezone pripalo ovo laskavo priznanje koje dodeljuju navijači, a ove sezone je, uprkos generalno lošem plasmanu i rezultatima ekipe, još jednom potvrdio da s pravom važi za jednog od najboljih čuvara mreže u našoj zemlji. Posle Rockova, najviše bodova prilikom glasanja dobio je Nigerijac Eze Vinsent, pa zatim Damjan Gojkov.

Izbor za najboljeg igrača Vojvodine na sajtu ‘fkvojvodina.com’ vrši se od 2005. godine, a Emil Rockov je postao tek treći igrač koji je više od jednog puta bio izabran za najboljeg, pošto je do sada to takođe dva puta pošlo za rukom Džosefu Kizitu i čak tri puta Abubakaru Oumaruu.

Spisak dosadašnjih pobednika:

2019: Emil Rockov
2018: Emil Rockov
2017: Filip Malbašić
2016: Novica Maksimović
2015: Nino Pekarić
2014: Marko Poletanović
2013: Abubakar Oumaru
2012: Abubakar Oumaru
2011: Abubakar Oumaru
2010: Slobodan Medojević
2009: Džosef Kizito
2008: Gojko Kačar
2007: Ranko Despotović
2006: Džosef Kizito
2005: Ivica Francišković

Što se tiče liste strelaca, najefikasniji igrač Vojvodine ove sezone bio je Milan Đurić, koji je, računajući oba domaća takmičenja, postigao ukupno osam golova, a iza njega su ostali Eze Vinsent i Bojan Matić, koji su obojica po četiri puta zatresli protivničku mrežu.

Najbolji asistenti u Vojvodini ove sezone bili su Eze Vinsent, Nemanja Milojević i Ismael Fofana sa po dve asistencije, dok su po jednom za postizanje gola asistirali Vuk Mitošević, Bojan Matić, Dejan Zukić, Nikola Gajić, Milan Lazarević, Milan Đurić i Lazar Arsić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter