0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MARIN O MILIJAŠU: Ako mi je on ostavio ‘desetku’, onda neka tako i bude!

Objavljeno: 20.05.19 u 16:14

Jučerašnja utakmica koju su crveno-beli odigrali protiv Napretka ostaće upamćena kao poslednja na kojoj je crveno-bele predvodio Nenad Milijaš, koji se oprostio od aktivnog igranja.

Kapiten, crveno-bela legenda, uzor, o kome saigrači pričaju samo u superlativu!

Iskusni, tridesetšestogodišnji vezista poslednji put kao igrač istrčao je na Marakanu protiv Napretka, za kraj sezone u Superligi. Pobedom od 3:0 saigrači su mu uveličali oproštaj, u 64. minutu je izašao uz ovacije i počasni krug kojim je zatvorio jednu crveno-belu epohu.

– Mislim da je zaslužio sve što je doživeo na utakmici, za kraj takve karijere. Zasluženo se oprostio titulom i skoro punim tribinama na poslednjem meču, bilo je više od 40.000 gledalaca. Dobio je i sjajne ovacije. Siguran sam da će sve što je doživeo u karijeri i stečeno iskustvo uspeti da primeni i kao trener, i da će takođe nizati uspehe, biranim rečima govorio je Marko Marin o kapitenu.

Odlaskom Milijaša u igračku penziju ostaje slobodna ‘desetka’ i legendarni vezista bi dres sa čuvenim brojem namenio upravo Marinu.

– Sada ako je i razmišljao da ode – ne može. Ima još mnogo posla da obavi u Zvezdi sa ‘desetkom’ na leđima, naglasio je Milijaš, a crveno-beli arhitekta je imao spreman odgovor:

– ‘Desetka’? Ako je Milijaš to rekao, onda neka i bude tako.

FOTO: STARSPORT

Filip Stojković kao Zvezdino dete zna šta znači igrati za voljeni klub, a govorio je i o težini toga što je delio svlačionicu sa iskusnim vezistom.

– Imao je fantastičnu karijeru i došao je red da naš Miki ode u zasluženu penziju. Čestitam mu na svemu što je postigao. Lep oproštaj i pored kiše, sigurno da je zaslužio sve kako je bilo, skandiranje i ovacije, istrčao je i počasni krug… Mnogo je dao Zvezdi i Zvezda mu je vratila, tako da mogu samo još da mu čestitam na sjajnoj karijeri. Nadam se da će biti u stručnom štabu naredne sezone i tako opet biti sa nama, naglasio je desni bek crveno-belih.

Najmlađi su imali priliku da stasavaju uz primer pravog kapitena i zvezdaša od glave do pete, pa je Dejan Joveljić upijao svaki savet 16 godina starijeg saigrača

– U isto vreme sam srećan i tužan… Srećan što sam imao priliku da učim od njega, od prvih priprema pa sve do utakmica. Delili smo teren, a verujem da ćemo i sledeće godine sarađivati kada bude deo stručnog štaba. Tužan sam što završava karijeru veliki zvezdaš i čovek Nenad Milijaš – u golgeterskom stilu, pravo u metu, završio je Joveljić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter