Fudbaleri Crvene zvezde ulepšali su proslavu jubilarne 30. šampionske titule pobedom nad ekipom Napretka sa 3:0.

Prvi je na utakmici protivničku mrežu zatresao mladi napadač Dejan Joveljić.


– Današnji dan nisam mogao lepše ni da zamislim. Proslavili smo titulu sa našim navijačima, nema lepšeg osećaja za jednog fudbalera. Više od 40.000 ljudi došlo je da nas pozdravi i da slavi sa nama. Osećaj kada podignete pehar na Marakani ne može da se poredi ni sa jednim drugim na svetu. Hvala svima koji su nam ulepšali ovaj dan – rekao je Joveljić i nastavio:

– Drago mi je što sam baš na ovoj utakmici postigao 11. gol u sezoni. Lično sam zadovoljan svojim učinkom, a još sam srećniji što je ovaj pogodak pomogao ekipi da stigne do 33. superligaške pobede. Jirka me je odlično uposlio, ostao sam sam ispred gola i nije mi bilo teško da zatresem mrežu. Videli ste svi kakvo je vreme bilo od sredine poluvremena, utakmica je nekoliko puta prekidana, ali i uprkos tome uspeli smo da pružimu lepu fudbalsku predstavu našim navijačima.

Mladi napadač već sada razmišlja o narednom izazovu.

– Sada ćemo da proslavimo titulu, ali ne smemo da se opuštamo, jer nas već za četiri dana očekuje finale Kupa Srbije. Pred nama je večiti derbi i prilika da ispunimo svoj cilj i osvojimo duplu krunu 23, maja. Već od sutra ćemo nastaviti sa pripremom za tu utakmicu – poručio je Joveljić.