0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SUPERLIGA SRBIJE: Zvezda po potopu bolja od Napretka, 30. titula proslavljena pobedom (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 19.05.19 u 21:20

Fudbaleri Crvene zvezde sa 3:0 savladali su Napredak iz Kruševca u meču poslednjeg, 37. kola Superlige Srbije i tako na najbolji mogući način obeležili novu, 30. šampionsku titulu od osnivanja kluba.

Prvu šansu na meču imao je Nenad Milijaš, koji je nakon centaršuta Joveljića mogao sa nekoliko metara da donese prednost crveno-belima, ali je ostalo 0:0 zahvaljujući dobroj intervenciji Aksentijevića.

Minut kasnije nakon faula nad Jirkom upravo je Milijaš poslao loptu u kazneni prostor, a Deak je prosledio u korner, no nakon njega promene rezultata nije bilo.

U 12. minutu Jirka je dobio loptu u prostor, Deak je pokušao da zaustavi prodor klizećim startom, ali je promašio loptu, Slovak je poklon iskoristio, stuštio se ka kaznenom prostoru, a potom uposlio Joveljića na drugoj stativi za lakih 1:0.

FOTO: STARSPORT

Nedugo posle gola počela je da pada kiša, uslovi za igru bili su sve teži, a do kraja prvog poluvremena nije bilo ozbiljnijih prilika, ako izuzmemo pokušaj Nenada Milijaša da brzo izvede faul, ali je Jirka bio u ofsajdu. Prvo poluvreme je okončano u 42. minutu, kada je počeo da pada grad. Nakon pauze Zvezda je početkom drugog dela stigla i do drugog gola preko Marka Jevtovića, koji je pobegao odbrani gostiju i lagano zatresao mrežu Napretka, da bi konačnih 3:0 postavio Lorenco Ebisilio u samoj završnici meča, nakon što je mladi Joveljić sjajno propustio jednu loptu koja je stigla do Holanđanina.

Na kraju, 3:0 kao sjajan način za „spuštanje zavese“ na jednu od najboljih sezona u novijoj istoriji kluba sa Autokomande.

Superliga Srbije, plej-of 37. kolo:

Crvena zvezda – Napredak 3:0 (1:0)
Čukarički – Vojvodina 1:1 (0:1)
Partizan – Proleter 2:0 (1:0)
Radnički (N) – Mladost 2:2 (1:0)

Plej-aut, 37. kolo:

Backa – Dinamo (V) 0:1 (0:0)
Rad – Zemun 1:1 (0:1)
Radnik – Mačva 3:0 (2:0)
Spartak – Voždovac 2:1 (1:1)

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter