0
Domaći fudbal

PARTIZAN: Posetio izložbu Vojske Srbije ‘Odbrana 78’!

Objavljeno: 18.05.19 u 19:18

U izložbenom prostoru Muzeja grada Beograda otvorena je izložba Ministarstva odbrane i Vojske Srbije – Odbrana 78, koja je posvećena 20. godišnjici odbrane otadžbine od NATO agresije.

Izložbu je otvorio ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Govoreći o izložbi, autor Dušan Jovović istakao je da je reč o projektu koji je iniciralo Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije. On je posebno naglasio da su koautori izložbe jedinice Vojske Srbije, bez kojih ovu izložbu nije bilo moguće prirediti. Među njima posebna zahvalnost se duguje 250. raketnoj bigadi za PVD.

– Izložba je multimedijalna i interaktivna postavka koja prvi put prikazuje video i štampane materijale koji do sada javnosti nisu bili prikazani, što zbog svoje jačine i načina na koji je to snimano 1999. godine, a svi materijali su digitalno obrađeni – naglasio je Jovović, dodajući da je glavna ideja bila da se interaktivnim pristupom kod publike izazove emocija i da se pokaže da su vojska i narod bili neodvojiva celina i da nije bilo fronta.

On je istakao da je postavka podeljena u osam celina, među kojima je izdvojio „Sigurnu sobu“ koja je posvećena nastradaloj deci, a likovnost izložbe počiva na autentičnim artefaktima koji su nastali tokom 1998. i 1999. godine.

Foto: FK Partizan

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter