0
Domaći fudbal

FOTO: Čukarički

ĐORĐEVIĆ PRED VOJVODINU: Imamo motiva, neće se ponoviti prošla godina!

Objavljeno: 18.05.19 u 15:26

Čukarički će sezonu zatvoriti utakmicom protiv Vojvodine na Banovom brdu (nedelja, 19 časova). Belo-crni će pred svojim navijačima proslaviti ulazak u Evropu posle tri sezone, sa željom da slave i u utakmici protiv Novosađana, iako ona nema preterani rezultatski značaj.

– I prošle sezone smo poslednji meč igrali protiv Vojvodine, tada u drugačijoj situaciji, posle neizborenog plasmana u kvalifikacije za Ligu Evrope Novosađani su nas savladali sa 6:1. Još se sećamo te utakmice, ali sam siguran da sada nećemo dozvoliti tako nešto. Iako smo obezbedili mesto u Evropi, motiva imamo sasvim dovoljno – rekao je Aleksandar Đorđević, momak koji je ove sezone stekao i status mladog reprezentativca Srbije.

O sezoni koja će se završiti upravo utakmicom protiv Vojvodine, Đorđević je kazao:

– Na početku sezone smo imali cilj da budemo među prve četiri ekipe, vremenom se pokazivalo da te želje nisu bez osnova. Igrali smo sve bolje i bolje kako je sezona odmicala, posebno kad je to bilo najpotrebnije, u plej-ofu. Jesmo doduše izgubili na startu doigravanja protiv Partizana, činilo se tada da će borba potrajati do poslednjeg kola. Ali, za nas su prekretnica bili pobeda protiv Crvene zvezde na Banovom brdu i osvojen bod protiv Radničkog u Nišu. Posebno bih istakao duel sa šampionom, ipak smo mi jedini koji su ih pobedili ove sezone. Posle toga ionako dobra atmosfera u ekipi bila je još bolja, a dobili smo i dodatno samopouzdanje.

Đorđević je u poslednje vreme uglavnom bio na klupi, priznao je da se uželeo igre. Ali, ujedno je i istakao da je bio „najveći navijač“ svog tima:

– Svaki igrač želi da igra, to je sasvim logično. Ali, iako sam bio na klupi, naravno da mi je izuzetno drago zbog uspeha čitavog tima, bodrio sam ekipu i uvek bio spreman da „uskočim“ na teren ako treba.

U Čukaričkom već polako razmišljaju i o sledećoj sezoni, koja će početi upravo mečevima prvog kola kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope.

– Mnogo toga zavisi od žreba, pa nećemo gledati toliko unapred. Za početak, da prođemo prvo kolo, pa ćemo pričati. Svakako nam je veliko zadovoljstvo što ćemo se okušati na međunarodnoj sceni, veći je pritisak, bude daleko više publike na stadionima, igramo protiv kvalitetnijih timova, intenzivnije mečeve… Imao sam već prilike da taj ambijent osetim sa Čukaričkim, kad smo kao omladinski šampioni igrali u UEFA Ligi mladih – podsetio je Đorđević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter