2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

‘VEČITI’ U FINALU KUPA: Retko je Zvezda igrala za trofej na ‘Marakani’, a Partizan pamti jednu od najslađih pobeda (VIDEO)

Objavljeno: 17.05.19 u 18:36

U finalu Kupa Srbije još jedna poslastica za navijače i ljubitelje fudbala. Ukoliko pogledamo statistiku pred braniocem trofeja je težak posao.

Srbija je sačuvala ono najbolje za kraj. Kao šlag na tortu na kraju sezone u finalu Kupa Srbije sastaće se Crvena zvezda i Partizan. Iako je finalni meč trebalo da bude odigran u Nišu, na kraju je žrebom određeno da Crvena zvezda i Partizan igraju na stadionu ‘Rajko Mitić’ u Beogradu. Iako će uslovno rečeno meč biti odigran na neutralnom terenu, Zvezda će imati malu prednost s obzirom da se igra na njenom stadionu. Pre meča koji će biti odigran u četvrtak od 19 časova, samo dva puta Crvena zvezda je bila domaćin u finalu Kupa, dok je 12 puta domaćin bio ‘stadion Partizana’, popularno zvan ‘JNA’.

Ipak, pamti se najviše derbi u finalu iz 2001. godine kada je Saša Ilić postigao pobedonosni gol za trofej crno-belih. Ispostavilo se da će predstojeći meč 23. maja biti njegov poslednji u karijeri, baš protiv Zvezde i to na njenom stadionu.

Crvena zvezda iza sebe ima odličnu sezonu u srpskom, ali i internacionalnom nivou. Zvezda je po trideseti put osvojila šampionat Srbije. Dobro su se pokazali Milojevićevi izabranici i u Ligi Šampiona. Dok Partizan iza sebe ima jednu mučnu sezonu u kojoj očajnički traži spas odbranom trofeja u Kupu. U istoriji, crveno i crno-beli u kupu su odigrali 36 utakmica, a do sada je Zvezda bila uspešnija. Igrači iz Ljutice Bogdana slavili su 20 puta, četiri meča završena su bez pobednika u regularnom delu, a 12 puta slavio je Partizan. Zvezda je takođe bila i efikasnija jer je na 36 odigranih mečeva postigla 57 golova, dok su crno-beli postigli 10 manje.

FOTO: STARSPORT

Tradicija je na strani Zvezde, ali kada se igra jedan meč tradicija, statistika i istorija padaju u vodu i jedan potez može da reši pitanje novog šampiona u Kupu. U nedelju se igra poslednje kolo Superlige. Zvezda dočekuje Napredak, a Partizan će odmeriti snage sa Proleterom. Ukoliko sve bude teklo po planu stručnih štabova obe ekipe će u finalu kupa nastupiti u najjačim sastavima. Jedini problem imaće Vladan Milojević, jer će zbog suspenzije finalni meč preskočiti Srđan Babić.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

2 Komentara

  1. KAKAV SPIN GARAGANA.
    SAVO NIKAKO NA RAJKO.
    ODLUCENO JE NIS I TOGA
    SE DRZITE. NEDAJ DA TI JUDE
    MENJAJU STADION. SAMO NIS. SVI U NIS.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter