U vatru revanša polufinala Kupa Savo Milšević je gurnuo mladog vezistu i ispostaviće se nije pogrešio.

Remijem na ‘Čairu’ crno-beli su savladali još jednu prepreku i sada došli na korak do odbrane trofeja u najmasovnijem takmičenjem, a veliku pažnju privukao je momak sa brojem deset na dresu.


Najveće iznenađenje utakmice u sastavu Partizana među startnih 11 bio je mladi Lazar Pavlović dečak 2001. godišta. Lazar je sa još trojicom svojih saigrača – Slobodanom Stanojlovićem, Stefanom Radmancem i Aleksom Jankovićem dobio šansu da bude deo seniorske ekipe u prvom delu zimskih priprema, a danas o svom debiju u dresu Partizana za klupski sajt kaže:

− Pre tri nedelje sam zvanično priključen prvom timu i od tada treniram sa njima. Imao sam sreću da većinu igrača već poznajem, jer sam sa trojicom svojih drugova imao tu čast da ih sve upoznam još u januaru na Teleoptiku. I tada i sada su me sjajno prihvatili, tako da mi je sve bilo mnogo lakše, a posebno što sam tada uvideo šta znači seniorski fudbal i šta se od igrača traži.

Posle samo tri nedelje dobio je priliku da pokaže šta zna.

− Čak ni ja nisam znao da ću biti među 18 i krenuti na put, a kamoli da ću biti starter. Bio sam zaista iznenađen, ali nije bilo one negativne treme, već samo želja da utakmica što pre počne. Kada me je šef pitao da li sam spreman, odgovorio sam odmah: Naravno da sam spreman. I zaista sam i bio, rekao je on, pa nastavio:

– Taj osećaj se ne može opisati osim rečju – fenomenalno. Prvo sam javio svojoj porodici, a onda se javila ona mala pozitivna trema i želja da što pre izađem na teren. Ovo je ostvarenje mog sna.

FOTO: STARSPORT

Onda malo o ritualima pred debi.

− Ne, nemam rituale, svi smo zajedno u svlačionici verovali da možemo da prođemo u finale i to smo ostvarili. Ta želja, vera i kolektivni duh su nas doveli dovde.

Prvi dres namenjen je porodici…

− Naravno svojoj porodici sam se odmah opsle meča javio, koja je uvek uz mene i kada je dobro i loše. Njima sam i ostavio svoj prvi dres. Sa njima ću proslaviti svoj debi i ulazak u finale, zaključio je Pavlović.