Kraj sezone se bliži, te je u Zaplanjskoj došao red da se ‘podvuče crta’.

Dragan Aničić je preuzeo tim u nezgodnom trenutku, u polovini prvog dela sezone, koja nije išla po planu i nije ispunjavala očekivanja koja su bila stavljena pred tim.


Strateg Voždovca smatra da je sezona mogla bolje da se završi.

– Uvek može bolje. Mnogim stvarima sam zadovoljan, ali postoji dosta stvari koje smo morali bolje da uradimo. Sa obzirom na to od čega smo krenuli, moglo je da se nasluti da će ova sezona biti turbulentna. Nisam čovek koji se zadovoljava malim stvarima, ali da bi nešto postigao, moraš da imaš kontinuitet, i to je ono što je potrebno u radu sa ovim timom, počeo je za klupski sajt priču Dragan Aničić.

Definitivno je da je tim u prolećnom delu prvenstva izgledao dosta bolje, a to govori i broj osvojenih bodova. U prvom delu sezone Zmajevi su na 21 utakmici osvojili 19 bodova, dok su u drugom delu statistički peti tim lige sa 24 osvojena boda iz 15 utakmica. Izgleda da je nakon odlično odađenog zimskog prelaznog roka i kompletnih priprema koje je ekipa prošla sa novim trenerom situacija bila dosta bolja.

– Mnogo je lakše kada ekipa prođe zajedno cele pripreme. Ja sam imao početni period u kojem sam upoznavao navike igrača i kada smo se privikavali jedni na druge. Stil igre koji ja zahtevam od ekipe još uvek nije nametnut u potpunosti, ali definitvno smo nakon priprema delovali dosta bolje i napravili smo od Krova neosvojivu tvrđavu, i u 2019. godini nemamo poraz na svom terenu. Protivnik nam ne pravi mnogo šansi, ali u nekim utakmicama nama fali realizacija, mogli bi da kažemo da se na kraju sve to odrazilo na konačan rezultat. Mislim da je napravljena dobra podloga, i da će Voždovac uz dobro odrađen prelazni rok od početka sledećeg prvenstva biti na mestu na kojem zaslužuje da bude.

Ekipa Voždovca sastavljena je od iskusnih igrača sa zavidnim karijerama, kao što su kapiten Pavlović, Mihajlov, Mikić, Sikimić, ali i od mladih i perspektivnih igrača kao što su Bošnjak, Nišić, Purtić pa i mladi Cvetićanin koji je nedavno potpisao ugovor sa klubom.

– Ja volim mlade igrače, ali nikada ne delim u ekipi igrače na stare i mlade. Uvek će igrati onaj ko u tom momentu pokazuje najveću spremnost i formu, bez obzira na godine. Sigurno da u sledećoj sezoni najozbiljnije računamo na sve mlade igrače koje smo nabrojali, Nišića, Purtića, Bošnjaka, Cvetićanina i ostale, jer oni predstavljaju budućnost kluba. Ali sam taj epitet neće ih staviti u startnu postavu, za to moraju da se izbore kvalitetom i da pokažu da su bolji od starijih saigrača, a stariji saigrači trenutno daju pravi primer, treniraju i rade na vrhunskom nivou, ponašaju se prema klubu na pravi način. Na mladima je da to prepoznaju i usvoje norme ponašanja od starijih kolega, a to već i rade i zbog toga sam jako srećan, tako da ćemo već u nedelju u Subotici na terenu gledati podmlađen sastav, i daćemo priliku mladim Zmajeva da se ‘razmašu’. A već od početka letnjih priprema imaće priliku da se ozbiljno nametnu i da sledeća godina bude njihova u svakom smislu te reči.

FOTO: STARSPORT

Potom se strateg Voždovca osvrnuo na podlogu na stadionu u Zaplanjskoj, jer se mnogi klubovi žale na popularni ‘veštak’.

– Rekao bih da je u neku ruku teže nama, jer svi klubovi koji dolaze na ‘krov’ mogu da treniraju pred utakmicu na veštačkoj travi, dok mi nemamo prilike da radimo na prirodnoj podlozi, jer jednostavno klub ima samo jedan teren. Ali nije to odlučujući faktor zbog kojeg smo mi imali lošije rezultate na strani. Nekada su uslovi za igru dodatno otežani i neki drugim okolnostima, koje nisu sportske, ali ne bih o tome. Analiziramo sve utakmice koje igramo kao gosti i sigurno je da ćemo raditi na tome da odstranimo sve ono što ne valja, kako na terenu, tako i u glavama igrača, da bi rezultati bili na nivou našeg tima.

Uz pravilno odrađen prelazni rok i pripremni period, koji su to ciljevi koji klub kao što je Voždovac treba da postavi pred sebe u narednoj sezoni?

– Vrh tabele. Ambicije kluba jesu da bude među najboljim timovima. Organizacijom i igračkim kadrom klub to sigurno zaslužuje, samo još da sve to potvrdimo i na terenu. Ne volim da obećavam kule i gradove, ali mislim da je realno da sledeće sezone vratimo tamo gde mu je istinski i mesto po svim parametrima.

Mlađe kategorije Voždovca poznate su po odličnim izdancima, što potvrđuje i transfer Filipa Stuparevića u engleski Votford. Ima li još potencijala, da li ste skrenirali sa saradnicima ono što nudi omladinski pogon?

– Postoji zaista mnogo talenata, neki su bili sa nama i na zimskim pripremama, ali jako je nezahvalno sada govoriti o njima. Potencijal postoji, ali je potreban i pravi rad i planski razvoj mladih fudbalera, da bi mogli da ispune svoj pun maksimum. Ako budu radili kako treba, nema sumnje da će dobiti šansu u prvom timu. Na kraju krajeva, klub kao Voždovac zaista pruža sve uslove za napredovanje, tako da je na mladim igračima da vredno rade, da prihvate norme ponašanja koje vladaju u prvom timu, i ako tako bude, eto njih u seniorskoj konkurenciji uskoro. Makar je Voždovac poznat kao tim koji daje šansu mladim igračima.

FOTO: STARSPORT

Za kraj, Aničić priziva pravu fudbalsku atmosferu na ‘krovu’ od sledeće sezone i nada se većem broju navijača.

– Iskreno se nadam da ćemo od sledeće sezone imati veći broj navijača na tribinama, jer to ovaj klub zaslužuje. Publika na našem stadionu može da gleda odličan fudbal, sjajna fudbalska imena i ima uslove koji su bolji nego na većini stadiona u Srbiji. Ne postoji ništa lepše od uzavrele atmosfere na stadionu, to daje dodatni motiv igračima, ali i nama trenerima. Pozivam još jednom sve navijače na ‘krov’, obećavamo dobar fudbal i nadam se da ćemo se od sledeće sezone okupljati u još većem broju, zaključio je Dragan Aničić.