0
Evropske lige

ČOLO PRAVI REMONT: Gradi se novi Atletiko Madrid, jedan Srbin mogao bi biti deo njega…

Objavljeno: 15.05.19 u 13:51

Jasno je da Atletiko Madrid neće biti onaj stari, da uprava ‘jorgandžija’ sa Dijegom Čolom Simeoneom sprema remont i to na argentinski način.

Dijego Godin se oprostio od Madriđana. Uskoro će isto učiniti Filipe Luis i Huanfran kojima ističu ugovori. Antoan Grizman skoro pa sigurno napušta ‘Vandu’, a Atletiko bi dobro mogao da zaradi prodajom Rodrija kog traže Bajern i Mančester siti, ali i Jana Oblaka za kog je zainteresovan Mančester junajted. To dovodi do zaključka da Čolo Simeone priprema renoviranje tima, a novca za to će imati na pretek, jer ako proda sve ove igrača zaradiće oko 250 miliona evra.

Za sada je sigurno samo da će doći Ektor Erera i to bez dinara obeštećenja iz Porta. Sa pozajmice iz Monaka vratiće se Želson Martines koji bi mogao da dobije novu šansu. Nosioci igre ostaće Santjago Arijas, Koke i Tomas Lemar na boku. U odbrani Himenez bi trebalo da ostane, dok je Stefan Savić pod znakom pitanja. Saul Niguez bi mogao da ostane među nosiocima novog Atletika.

Plan ‘jorgandžija’ je da dovedu levog beka ako ode Ernandez, jednog štopera i dva nova napadača, jer je i ostanak Dijega Košte pod upitnikom. Atletiko je navodno već spremio mete za leto, a jedna je Srbin.

Naime, Nikola Milenković je jedna od želja Dijega Simeonea za mesto štopera. Smatra se da bi Argentinac mogao da dovede Srbina za 50 miliona evra, a možda i manje. Takođe, jedna od želja je i ‘gaučos’ Nikolas Otamendi.

Najveće promene Atletiko će doživeti u napadu. Grizman odlazi, Dijego Košta je na izlaznim vratima, te se traže dve ‘bombe’ u napadu. Prva želja Čola je zemljak Paulo Dibala. Omaleni Argentinac nije zadovoljan u Torinu i spekuliše se da će ovog leta sigurno napustiti ‘staru damu’. Za Dibalu bi Atletiko bio sjajan izbor, pogotovo ako Simeone uspe da ubedi i drugu želju da dođe u Madrid. To je Mauro Ikardi, takođe momak koji je nezadovoljan statusom u Milanu.

Kako stvari stoje stari Atletiko se gasi, novi uliva strah u kosti…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter