Fudbaleri Crvena zvezda plasirali su se u finale Kupa Srbije ukupnom pobedom 4:1 nad ekipom Mladosti.

Revanš meč u Lučanima završen je rezultatom 0:0, čime su crveno-beli došli u priliku da polse sedam godina osvoje trofej u ovom takmičenju.


Velike zasluge što gosti nisu primili gol danas idu na račun Milana Borjana, koji je još jednom dokazao neosporan kvalitet.

– Svi smo zadovoljni zbog plasmana u finale Kupa. Borimo se za duplu krunu, prvu posle 12 godina i sada smo na korak od ostvarenja tog cilja. Nije bilo lako u Lučanima, kao što smo govorili i pre utakmice, Mladost je pokazala da je odlična ekipa. Borili su se tokom svih 90 minuta i opravdali svoje mesto u polufinalu Kupa. Ipak, naša odbrana je pokazala zašto je najbolja u ligi, rekao je za klupski sajt Borjan.

Zvezdin čuvar mreže bio je siguran tokom svih 90 minuta.

– Bilo je dosta posla za mene, ali uspeo sam da budem fokusiran do samog kraja i da sačuvam našu mrežu. I pored dosta šansi na obe strane nije bilo mnogo neizvesnosti, zbog ubedljive pobede iz Beograda. Sada čekamo da saznamo ime rival u finalu i nastavićemo sa pripremom za poslednju utakmicu u ovoj sezoni i, svi se nadamo, novi trofej.

Pre finala Kupa crveno-beli će u nedelju odmeriti snage sa ekipom Napretka od 19 sati, a sat vremena ranije počinje ceremonija dodele trofeja.

– Pozivam naše navijače da u što većem broju dođu u nedelju. Izuzetno uspešna sezona je za nama i sada je došlo vreme da zajedno proslavimo. Naporno smo radili cele sezone i čekali ovaj trenutak. Znam da će naši navijači napraviti sjajnu atmosferu, pravi šampionsku, tako da sa nestrpljenjem očekujemo nedelju, poručio je Borjan.