Malo ko je verovao kada je došao da će obezbediti opstanak klubu.

Na promociji je Siniša Mihajlović rekao da je cilj Bolonje opstanak. Ekipa sa ‘Renetao Dalara’ nalazila se u nezavidnoj poziciji i svi su predviđali da će naredne godine nastupati u drugoj italijanskoj ligi. Ipak, Mihajlović je uspeo ono što je najavljivao. Nekadašnji selektor Srbije ekipu je preuzeo u februaru i nakon šest mečeva bez poraza na domaćem terenu i nadomak je opstanka. Dva kola pre kraja Bolonja ima pet bodova više od Empolija koji se nalazi u opasnoj zoni. Navijači prepoznaju ‘Mihin’ učinak i nadaju se da će ostati.


– Srećan sam u Bolonji. Zadovoljan sam ljubavlju koju mi navijači pružaju. Ipak, njihove pohvale treba da idu na račun mojih igrača, a ne na moj. Igrači su najzasluđniji. Radio sam dosta na njihovom mentalitetu kada sam došao. Želeo sam da veruju u sebe i da uvek igraju odlučno i na pobedu, a taj moj stav mogli ste da vidite na terenu, rekao je Mihajlović medijima u Italiji.

Siniša Mihajlović je na meti Juvnetusa, a navijači Bolonje nadaju se da će ostati naredne sezone na klupi ovog tima. U meču 36. kola Bolonja je savladala Parmu sa 4:1.