0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

SJAJAN DOGAĐAJ NA KOSOVU: Partizan najbolji i u Leposaviću (FOTO)

Objavljeno: 13.05.19 u 13:22

Crno-beli mališani su bili najbolji na turniru u organizaciji opštine Leposavić i fudbalske škole Kosmet iz Leposavića.

U subotu 11. maja 2019. godine u mestu Leposavić na Kosovu održan je 12. međunarodni Memorijalni turnir u fudbalu ‘Čika Cone’ na kojem je ekipa FK Partizan, dečaci 2009. godišta, zauzela prvo mesto, dok su treće mesto u generaciji 2006. takođe zauzeli crno-beli sa pomoćnim trenerom Đorđijem Cvetićem.

– Partizan se uvek rado odazivao i učestvovao na turniru Čika Cone, gde su i prethodne generacije osvajale turnire ili zauzimali značajna mesta, tako da mi je drago da smo svojim dolaskom i učešćem nastavili tradiciju.

Međunarodni memorijalni turnir ‘Čika Cone’ okupio je 29 timova, 13 iz generacija 2009. godišta odnosno 16 iz generacija 2006. poput FK Kosmet, FK Partizan, FK Duel IKS, FK Kajaanin Finska, FK Krik, FK Mladost Radost i dr…

FOTO: FK Partizan

Posebno oduševljenje turnirom ‘Čika Cone’ u Leposaviću, organizacijom, gostoprimstvom, kao i nivoom fudbalskih ekipa pomenutih generacija, izneli su i predstavnici FK Kajaanin iz Finske, koji su zauzeli u generaciji 2006. četvrto mesto.

− Pre svega želela bih da iskažem svoje oduševljenje samom organizacijom i gostoprimstvom svih na turniru u Leposaviću. Dok ne dođete, ne znate tačno šta možete da očekujete u organizacionom i svakom drugom smislu. Oduševljeni smo i lepotama Leposavića, Kosova i svega što su nam narod i organizatori pružili tokom boravka. Iskreno, nisam ni očekivala ovakav plasman, četvrto mesto, što je samo upotpunilo utisak. Ja lično i mi kao ekipa, rado ćemo preporučiti i drugim evropskim klubovima ovaj turnir − istakla je menadžer kluba FK Kajaanin Sana Rantanen.

FOTO: FK Partizan

Da bi sam turnir bio na viskom nivou pobrinuo se i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje iz Leposavića, koji je učesnicima turnira omogućio program edukacija, ali i testiranja fizičkih sposobnosti pre samog otvaranja.

− Da bi neko zavoleo sport i sa njim se saživeo tokom kasnijih godina, a potom ga u različitim oblicima prihvatio kao svoj poziv, važno je da ih od malena edukujemo i postavimo na zdrave osnove. Drago nam je što smo mi kao Fakultet za sport i fizičko vaspitanje iz Leposavića, mogli da im pružimo ne samo edukaciju, već i da i testiramo njihove sposobnosti, što mališanima posebno znači da bi se osećali kao pravi sportisti. Nadamo se i želimo im da pored fudbala neki od njih upišu i upravo DIF u svojim mestima ili u Leposaviću, ukoliko su iz obližnjih gradova, kako bi na pravi način razvijali svoju ličnost kao akademski građani − poručio je za sajt FK Partizan dekan g. Veroljub Stanković.

Pored dodele trofeja najboljim ekipama, nagrade su dobili i golmani, strelci i igrači turnira.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter