0
Evropske lige

PREMIJER LIGA: Zakuvalo se, ali samo na kratko – Mančester siti je opet šampion Engleske! (VIDEO)

Objavljeno: 12.05.19 u 17:50

Engleska Premijer liga nam je ponovo priredila dramu u poslednjem kolu u šampionskoj trci, ali nije bilo promena i Mančester siti se zasluženo popeo na tron.

Manje-više, najzanimljiviji dueli poslednje runde Premijer lige bili su oni koji su odlučivali o trci za šampiona. Liverpul je zaostajao bod za Mančester sitijem i nadao se da bi mogao da se desi preokret u ‘minut do 12’.

Liverpul je na svom terenu dočekao Vulverhempton i već u 17. minutu je poveo golom Sadija Manea, kada je ‘Enfild’ poverovao u novo čudo u kratkom periodu, posle eliminacije Barselone u polufinalu Lige šampiona.

Pogotovo nakon što je iz Brajtona stigla vest da domaćin vodi protiv Mančester sitija. Marej je doveo Brajton u vođstvo u 27. minutu i na ‘Enfildu’ je tek tada došlo do erupcije oduševljenja.

Međutim, ona je trajala nepunih 60 sekundi. Tek što je Gvardiolin tim krenuo sa centra, Serhio Aguero je zatresao mrežu domaćina i poravnao na 1:1.

Sve je do kraja meča bilo u znaku ‘građana’, koji su već posle 10 minuta preokrenuli rezultat i došli do vođstva golom Laporta glavom posle kornera.

I u nastavku je Mančester siti dominirao, te je preko Mareza u 63. i Gundogana u 72. minutu došao do pobede od 4:1 i odbranjene titule šampiona Engleske.

Ostaće upamćeno da Liverpul sa 97 bodova i samo jednim porazom u sezoni neće biti prvak, jer je Mančester siti imao 98 bodova i, ipak, zasluženo slavi drugu uzastopnu titulu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter