Sjajnu sezonu ima tridesetjednogodišnji čuvar mreže.

Ispred se nalazi samo Onana iz Ajaksa, a priliku da bude najbolji po statistici ima Alison iz Liverpula u finalu protiv Totenhema

Za šest mečeva u Ligi šampiona Milan Borjan je imao 38 odbrana i golman Crvene zvezde se dugo nalazio na prvom mestu po učinku. Posle podvlačenja crte pred veliko finale u Madridu, reprezentativca Kanade je prestigao Onana iz Ajaksa sa 40 odbrana na šest mečeva više, a jednak kao golman šampiona Srbije je trenutno Alison Beker iz Liverpula.


Intervencije u mečevima sa Liverpulom, Napolijem i Pari Sen Žermenom kao i ovi statistički parametri su samo dokaz kvaliteta Borjana, koji je svakako već dve sezone oslonac ekipe. Posle dolaska iz Korone, gde je bio pozajmljen od strane Ludogoreca sjajni čuvar mreže je udario svoj pečat na trofeje i uspehe u Ligi Evrope i elitnom takmičenju.

FOTO: STARSPORT

Odluka rukovodstva kluba da mu produzi ugovor do juna 2023. godine, što je dokaz poverenja i Borjan ostaje treću sezonu sa crveno-belima u pokušaju da nova evropska sezona bude protkana uspesima Crvene zvezde kao i dve prethodne. Nema dileme da će imati veliku prepreku u Milanu Borjanu i jasno je da navijači ne bi trebalo da brinu. Ove sezone se kao zamena potvrdio se i Zoran Popović, a napravio je pravi potez napuštanjem Norveške.