Posle današnjih utakmica dodatno su se smanjile šanse da crveno-beli budu nosioci u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Da li će crveno-beli biti povlašćeni zavisi od epiloga u prvenstvima Bugarske, Poljske i Rumunije.


Osvajanje titule Kluža ispred Steaue u rumunskom prvenstvu, potom da Ludogorec ne osovji titulu u odnosu na CSKA u Bugarskoj i takoše da Legija ne bude šampion u Poljskoj, veoma utiče na to gde će se naći klub iz Ljutice Bogdana. Večeras su ovim ligama odigrane nove utakmice, a rezultati ne idu u korist crveno-belih.

Kluž je još večeras mogao da osvoji titulu, da Steua nije pobedila Sepsiju, ali do toga nije došlo jer je tim iz Bukurešta ubedljivo slavio sa 5:1. Šampionska trka ipak bi mogla da bude rešena kolo pre kraja, ako Kluž pobedi Krajovu. Crveno-beli su se nadali i da će večeras u derbiju CSKA savladati Ludogorec, ali je meč završen 0:0. Tako na tri kola do kraja Ludogorec ima isto toliko bodova prednosti u odnosu na ekipu iz prestonice i sve je bliže novom trofeju.

Zvezdi na ruku ne ide ni raspored u Poljskoj, jer prvoplasirana Legija sutra dočekuje ekipu sa dna, Pogon iz Šćećina. Lider je veliki favorit i pravo čudo bi bilo da ne osvoji sav plen.