Fudbal u Srbiji možda nije na najvišem niovu, ali nema sumnje da se u svetu veoma cene naši fudbaleri.

Jedan naš fudbaler zasluženo se našao u idealnom timu Lige Evrope. Ovoga puta u najboljem timu  nedelje našao se Mijat Gaćinović koji je odigrao izvanredan duel u dresu Ajntrahta.


Njegova dobra igra nije pomogla Ajntrahtu da se plasira u finale pošto je Čelzi slavio sa 4:3 nakon penala. Gaćinović je imao primećenu partiju, a jedan od najboljih poteza bila je sjajna asistencija kojom je spojio  Jovića sa šansom za gol.

Pitanje koje postavljaju mnogi je da li je UEFA trebalo da pronađe mesto i za Luku Jovića u idealnom timu? Treba uzeti u obzir i činjenicu da je uz Žirua  Jović sa 10 postignutih golova na deobi prvog mesta na listi najboljih strelaca. Pored toga  naš fudbaler ove sezone važi za jednog od najboljih igrača i ovog leta biće veoma tražena roba na fudbalskom tržištu.

Uz Srbina se u idealnom timu nalaze još dva saigrača iz nemačkog tima, pet fudbalera “plavaca”, jedan as Valensije i dva igrača Arsenala:

Idealni tim Lige Evrope nakon revanša polufinala:

Trap (Ajntraht) – Emerson (Čelsi) , David Luiz (Čelsi), Hintereger (Ajntraht), Zapakosta (Čelsi) – Azar (Čelsi), Gaćinović (Ajntraht), Loftus-Čik (Čelsi)- Gameiro (Valensija), Obamejang (Arsenal), Lakazet (Arsenal)

Foto: Starsport