6
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ZVEZDIN DIREKTOR OTVORENO O SVEMU: Terzić govorio o Milojeviću, igračima koji dolaze, ali i onima koji nisu na prodaju…

Objavljeno: 08.05.19 u 09:39

Crveno-beli osvojili su i matematički šampionsku titulu, a sezonu iz snova imaće prilike da začine peharom u Kupu Srbije.

Zadovoljno trljaju ruke svi kojima je crveno-bela boja u srcu, što i ne čudi kada se pogleda šta su sve njihovi ljubimci uradili tokom ove sezone.

Generalni direktor kluba iz Ljutice Bogdana Zvezda Terzića istakao je da nema previše vremena za odmor i da se već sada radi na kreiranju tima za narednu sezonu.

– Da bi Crvena zvezda pravila rezultate u skladu sa očekivanjima nas iz menadžmenta, javnosti, medija i navijača, podigla je godišnji budžet na 25.000.000 evra. Kada sam došao, bio je 12 do 14, toliko su bili rashodi, a druga stvar je što nisi imao da pokriješ. Sa tim budžetom nema šta da se traži, ko kaže drugačije, ne poznaje fudbalski biznis, rekao je za ‘Žurnal‘ prvi operativac crveno-belih.

On dodaje da velika ulaganja nisu garant uspeha.

– Nisu garant, ali su ti mnogo veće šanse. Salcburg je davao 100.000.000 evra šest sezona uzastopno i nije ulazio u Ligu šampiona, ispadao je od Zvezde, Dinama i Rijeke. Ako podignemo budžet na 35.000.000, niko ne garantuje uspeh, ali je lakše sa kvalitetnim igračima. Za njih moraš da daš veliku platu, da izmiriš obeštećenje. Za Ivanića smo platili 1.300.000 evra. Moraš da probijaš limite.

Terzić se potom osvrnuo na letnji prelazni rok i dolazak Radovana Pankova u Ljutice Bogdana.

– Imamo upakovan tim, igrao je Ligu šampiona na kvalitetan način, veoma malo broj igrača će da dođe ako ga sačuvamo. Tražimo štopera, eventualno zadnjeg veznog. Puni smo na bokovima, na mestu ‘desetke’, špicevima… Pankov je talentovano i interesantno dete, kompatibilan sa štoperima koje imamo. Brz je, hitar, agresivan, mlad. Nadam se da ćemo da završimo posao.

FOTO: STARSPORT

Direktor crveno-belih poručio je i da miljenik navijača nije na prodaju.

Pavkov nema cenu i ne može da ide iz Zvezde, jer je, po mom mišljenju, najbolji igrač kluba! Marko Marin je lider u svlačionici i na terenu, sve se vrti oko njega. To nam je potrebno. Ako ne bude eksplicitan u želji da napusti klub, nije na prodaju.

I dalje vlada neizvesnost da li će aktuelni trener napustiti klubu crveno-belih na kraju sezone.

Milojević ima ugovor do 2020. godine, a zašto bih postavljao pitanje da li ostaje ili ide dok nismo završili sezonu. Zacrtali smo da osvojimo duplu krunu i idemo ka tom cilju.

Za kraj on se osvrnuo na priču o Luki Joviću koja se ponovo aktuelizovala sjajnim igrama i trensferom mladog napdača.

– Zvezda je prodajom procenata za Luku Jovića spasla klub, ljudi nisu shvatali u kakvoj smo opasnosti. Dobili smo presudu da do 15. novembra platimo 800.000 evra Bronovickom ili nam se oduzima šest bodova, uz novi rok od 30 dana i izbacivanje u niži rang asko se ne izmiri obaveza. Niko se nije okrenuo, niti pokušao da reši problem. Na kraju sam preko privatnih veza našao model da se proda 50 odsto investicionom fondu. I sada, pet godina kasnije, sa naknadnom pameću, kažu da vredi 60.000.000 evra. I Ronaldo je otišao za 200.000 evra iz matičnog kluba u Sporting, zaključio je on.

0
0

6 Komentara

    • Bravo Anonimni, vidi se da poznaješ mfudbal! Bilo koji od navedenih fudsbalera da dođe bio bi pun pogodak! Samo da Zvezda više ne kupuje drugorazredne afričke “kapitalce” ali i da malo više pažnje obrati na svoju školu fudbala!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter