0
Domaći fudbal

‘DELIJE’, ZVEZDA JE U IGRI: Kipar definitivno otpao, ali se sada opasno zakuvalo u Poljskoj, Bugari dali novi kiseonik…

Objavljeno: 05.05.19 u 11:30

Crvena zvezda bi danas mogla da overi 29. šampionsku titulu (iako iz Ljutice Bogdana tvrde da imaju 30 titula, a odluka će biti doneta 10. maja), a onda mirne glave da isprati šta se dešava u ostalim prvenstvima.

Crveno-beli se nadaju da bi u drugom kolu kvlafikacija za Ligu šampiona mogli da budu povlašćeni. Za to je potrebno da u dve od šest liga šampioni budu timovi sa manjim klupskim koeficijentom od onog koji ima Crvena zvezda.

Rumunski Kluž je na dobrom putu da osvoji titulu u Rumuniji, ima pet bodova više od nekadašnje Steaue, a sada FCSB-a. Ako tim iz Drakulinog grada slavi sutra protiv nemotivisane Astre, šampanjac će se otvoriti i Zvezdi ostaje jedna briga.

Prošle nedelje crveno-beli su bili daleko od toga da se nadaju povlašćenoj poziciji u žrebu za drugo kolo kvalfikacija, ali posle jučerašnjeg dana šanse su porasle. Pre svega posle dešavanja u Poljskoj gde nas sigurno čeka najluđa završnica prvenstva.

Zvezdi ne odgovara da trenutni lider Ekstraklase Legija bude šampion, tim iz Varšave imao je prednost od tri boda nad drugoplasiranom Lehijom, ali je juče u trku ubacio još jedan tim. Naime, Legija je na svom terenu poražena od Pijasta sa 1:0 i rival sada ima samo bod manje od lidera. Pijast je u sjajnoj seriji, u plej-ofu je vezao pet pobeda. Danas bi sa Legijom mogla da se izjednači Lehija, koja ide u goste Krakoviji i ako slavi deliće prvo mesto sa Legijom. Do kraja ostaju da se odigraju tri kola.

Zakomplikovalo se i u Bugarskoj gde je Ludogorec u petak ‘kiksnuo’ protiv Beroea 1:1, te je CSKA iz Sofije trijmfom nad Černim Morem 3:1 prišao na svega tri boda zaostatka. Sledeće nedelje se u Bugarskoj igra veliki derbi koji bi mogao da donese odluku o novom šampionu, CSKA u Sofiji dočekuje Ludogorec.

Situacija je jasna na Kipru gde je Zvezda izgubila definitivno nadu. APOEL je u dirketnom duelu za titulu pobedio Apolon sa 3:0 i novi je šampion ‘rajskog ostrva’. Tim sa ‘GSP’ stadiona ima veći koeficijent od Zvezde i biće povlašćen u drugom kolu kvalfikacija za Ligu šampiona. Podsetimo, žreb za prvo i drugo kolo kvalfikacija za Ligu šampiona je istog dana, te crveno-belima ništa ne znači ako recimo neko od timova sa boljim koeficijentom ispadne iz prvog kola kvalfikacija. Zvezda će tada već znati potencijalnog rivala u drugom kolu.

Jasno je, Zvezdine šanse nisu male, samo da se uz malo sreće neki rezultati poklope…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter