0
Evropske lige

BUNDESLIGA: Bio na terenu devet minuta, dao gol Bajernu, pa gurnuo golmana za žuti – ošamario Kimiha i dobio crveni! (VIDEO)

Objavljeno: 04.05.19 u 17:31

Ekipa Volfsburga iskoristila je remi Hofenhajma i preskočila ga na tabeli, a Bajern je porazio Hanover.

Izabranici Bruna Labadije su porazili Nirnberg na svom terenu.

Mada je Nirnberg imao više opasnijih napada u prvom delu igre, u finišu poluvremena domaćin je stigao do vođstva koje je okrenulo utakmicu u drugom smeru. Mul je napravio grešku i loše vratio loptu ka svom golmanu pred kog je istrčao jedan od igrača Volfsburga. Došlo je do sudara, a lopta je otišla do Klausa koji se našao sam pred praznim golom.

Pitanje pobednika otklonjeno je u 78. minutu, Mehmedi je izveo prekid sa desne strane a najviši u skoku pred golom gostiju bio je defanzivac Marsel Tiseran i glavom zakucao loptu u gol Nirnberga.

Borusija Menhengladbah i Hofenhajm su remizirali sa 2:2 tako da je tim Julijana Nagelsmana pao na sedmu poziciju i ima bod manje od Volfsburga i današnjeg rivala koji je peti.

Još jedan korak ka šampionskoj tituli napravio je Bajern današnjom pobedom nad Hanoverom od 3:1. Ekipa iz Minhena povela je u 27. minutu, Džošua Kimih je prošao po desnoj strani i centrirao, a najviši u skoku bio je Robert Levandovski. U finišu poluvremena su domaći uspeli da dupliraju prednost kada je Kingsli Koman odigrao sa Leona Gorecku koji se odlično snašao pred golom Hanovera.

A na startu drugog dela igre situacija kakva se ne viđa toliko često. Džeroma Boatenga je lopta napucala u ruku koja je bila u neprirodnom položaju, pa sudija Dingert nije imao dileme. Iskusni brazilski napadač Džonatas bio je precizan sa bele tačke, a nakon samo četiri minuta zaradio je dva žuta kartona.

Džonatas je ušao u igru na poluvremenu, dao gol u 51. minutu, žuti karton dobio u 52. kada je nakon pogotka sa bele tačke otrčao po loptu i gurnuo golmana Bavaraca Urliha u mrežu, a zatim i u 55. kada je u građenju udario šakom po glavi Kimiha.

Konačnih 3:1 postavio je Frank Riberi na drugu današnju asistenciju Komana.

BUNDESLIGA – 32. KOLO

Petak
Majnc – RB Lajpcig 3:3 (1:2)
/Onisivo 43, Nijakate 67, Mateta 83 – Klosterman 20, 32, Verner 49/

Subota
Bajern – Hanover 3:1 (2:0)
/Levandovski 27, Gorecka 40, Riberi 84 – Žonatas 51/

Menhengladbah – Hofenhajm 2:2 (0:1)
/Ginter 73, Drmić 84 – Kadežabek 33, Amiri 79/

Herta – Štutgart 3:1 (2:0)
/Ibišević 40, Duda 45+1, Kalu 67 – Gomez 70/

Volfzburg – Nirnberg 2:0 (1:0)
/Klaus 38, Tiseran 78/

18.30 Verder – Dortmund

Nedelja
13.30 Šalke – Augzburg
15.30 Frajburg – Fortuna Diseldorf
18.00 Leverkuzen – Ajntraht

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter