1
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

SJAJNI PAUNOVIĆ: Voleo bih da vidim više zastava Srbije, Partizana i Zvezde na utakmicama Čikaga, ali…

Objavljeno: 03.05.19 u 18:25

Iako hiljadama kilometara daleko, srpski trener pomno prati dešavanja u srpskom fudbalu uprkos vremenskoj razlici.

Teško mu pada svaki poraz Partizana, ali i što nema više srpskih navijača u Čikagu tokom utakmica njegovog tima.

– Žao mi je što nismo uspeli da na utakmice privučemo više naših ljudi. Voleo bih da vidim više srpskih zastava i zastava Partizana i Zvezde na stadionu. Ali sam svestan da su naši ljudi ovde prinuđeni da se bore za egzistenciju i da im to oduzima mnogo vremena i energije, počeo je priču Veljko Paunović za ‘Serbian Times’.

U nastavku intervjua Paunović je govorio o srpskom fudbalu i trenutnoj situaciji u Superligi.

– Pratim sve, redovno se čujem sa kolegama sa kojima sam radio u reprezentaciji a koji su danas treneri u klubovima. Zvezda je dominantna bila i ove godine, sve čestitke na selekciji igrača i plasmanu u Ligu šampiona. Za sve nas Srbe bila je velika stvar da imamo predstavnika u najjačem evropskom takmičenju, a Zvezda tamo nije razočarala, naprotiv. Šta da kažem o Partizanu…To je moj klub, svaki poraz me boli i svaki put se naježim kada mi deca puste himnu Partizana na ‘jutjub’. Bodrimo i navijamo da se Partizan što pre digne na noge, rekao je Paunović, pa se potom detaljnije osvrnuo na probleme crno-belih.

– Neću da pričam o problemima sa ove distance. Ne bi bilo pošteno prema ljudima koji tamo rade i suočavaju se sa tim problemima svakodnevno. Ono što mogu da kažem jeste da se problemi najbolje rešavaju kada se dobro identifikuju. Treba krenuti od bazičnih stvari, od onoga u čemu smo dobri i uspešni, a to su talenti, fudbaleri i trenerska struka. Partizan treba da počne od fundamenata. U klubu mora postojati ideolog koji će naći najbolji put da se talenti, kojih ima, stručnom rukom vođeni na pravi način razvijaju i da jednog dana maksimalno doprinesu prvom timu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter