0
Evropske lige

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

LIGA EVROPE: Arsenal nadigrao Valensiju, ‘Topdžije’ slave Lakazeta! (VIDEO)

Objavljeno: 02.05.19 u 22:58

U prvom meču polufinalne serije Lige Evrope Arsenal je slavio protiv Valensije sa 3:1.

Iako na samom početku ništa nije naglašavalo, Arsenal je uspeo da slavi. Gostima je u potpunosti pripao početak meča, a prvi su i došli do vođstva. Nakon toga Arsenal je zaigrao mnogo bolje i došao do potpunog preokreta.

Valensija je odlično otvorila meč i već u devetom minutu došla do prve prilike. Ezekijel Garsija je ukrotio dugu loptu, a njegov udarac završio je iznad prečke. Gosti su nastavili da pritiskaju i dva minuta kasnije Moutar Diakabi je natrčao na odličan centaršut i ućutkao domaće navijače. Valensija je imala prednost. Potom su još dve prilike imali gosti. Prvo je Danijel Pareho odappeo projektil sa distance ali je Petr Čeh odlično reagovao, a potome je Guedes poslao loptu malo iznad prečke. Aleksandre Lakazete je u 18. minutu kaznio promašaje gostiju i doneo izjednačenje ‘Topdžijama’. Odlično ga je promašao Obamejang a napadač Arsenala odlično je sproveo loptu u mrežu. U 26. minutu ponovo je Francuz bio na pravom mestu. Odličnim pasom pronašao ga je Granit Džaka, a Lakazete doneo Arsenalu preokret. Obamejang je u 33. minutu imao novu priliku za domaće, ali je njegov udarac otišao iznad prečke.

Činilo se da je Arsenal odlučio da igra na sigurno i čuva prednost. Nisu mnogo rizikovali kako bi neutralisali potencionalnu kontru gostiju, a tek sporadično su kretali u napad. Lakazete je imao dve prilike u 67. minutu. Njegov prvi pokušaj odlično je skinuo čuvar mreže gostiju, a potom je još jednom naišao na loptu, a Raul Neto je još jednom bio na visini zadatka. Šest minuta kasnije Danijel Pareho je pronašao Gameira, a Petr Čeh uspeva da je izbaci u korner. U nastavku su bolji bili gosti te je Gameiro još jednom zapretio u 82. minutu a njegov udarac otišao je kraj gola. Dopustio je Arsenal gostima inicijativu, a potpim ih kaznio u zaustavnom vremenu. Pijer Emerik Obamejang je ispratio odličan centaršut Seada Kolašinca i poslao loptu u donji desni ugao Netove mreže.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter