1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

160. VEČITI DERBI: Dva penala, tri gola – Zvezda stavila ruku na titulu! (FOTO)

Objavljeno: 25.04.19 u 21:04

Fudbaleri Crvene zvezde sa 2:1 savladali su Partizan u 160. večitom derbiju, u okviru 33. kola Superlige Srbije.

Samo pola minuta bilo je dovoljno crveno-belima da priprete, pokušao je Filip Stojković ali je njegov udarac Vladimir Stojković uspeo da preusmeri u korner.

U 5. minutu viđena je i prva situacija koju bismo mogli da okarakterišemo kao spornu. Dobio je Ben loptu u prostor, stigao je do nje pre Vladimira Stojkovića, došlo je do duela posle kog je Ben ostao da leži na travi, ali penala nije bilo.

Partizan je prvi put pripretio u 12. minutu preko Danila Pantića, koji je lepo probio po levom boku, ušao u kazneni prostor i šutirao, ali je njegov udarac završio pored stative. Utisak je, doduše, da bi. čak i da je lopta išla u gol, Milan Borjan uspeo da interveniše i spreči vođstvo gostiju.

FOTO: STARSPORT

Naredni šut videli smo u 30. minutu, kada je Milan Pavkov nadskočio Pavlovića, ali je bio predaleko da bi ozbiljnije ugrozio Stojkovića.

Ne preterano kvalitetan fudbal viđen je u prvih pola sata, a u 32. minutu sudija Simović prekinuo je igru na par trenutaka zbog baklji koje su navijači Partizana ubacili na travu stadiona „Rajko Mitić“.

FOTO: STARSPORT

U 36. minutu Milan Pavkov je nakon pasa Bena uspeo da uputi udarac, ali je lopta otišla preko gola, pet minuta pre odlaska na odmor šansu je imao i Zoran Tošić, dok je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Ben pokušao iz slobodnog udarca nakon faula Pavlovića nad Stojkovićem, ali je njegov udarac zaustavio živi zid.

To je bio sve od uzbuđenja u prvom poluvremenu koje je obeležio veliki broj faulova, još više pogrešnih pasova, te tek nekoliko situacija koje bismo mogli da opišemo kao opasne.

FOTO: STARSPORT

Drugo poluvreme počelo je koliko-toliko žustrije, prvo je Borjan uspeo da dođe do centaršuta koji je loše uputio Urošević, zatim su igrači Zvezde prekombinovali pa je propala prilika da ugroze gol Vladimira Stojkovića.

U 52. minutu Zdjelar je napravio 18. faul Partizana a ukupno 35. na utakmici .

Dva minuta kasnije Nikolić je propusito najbolju priliku za Partizan do tog trenutka. Namestio se, imao je dosta prostora za šut, ali je lopta sa kapice kaznenog prostora otišla daleko od gola Borjana.

Partizan je u tim momentima izgledao nešto bolje, vezali su crno-beli par pasova, preuzeli inicijativu, no nisu uspevali da priprete mreži domaćeg sastava.

U 59. minutu Ivanić je povukao po levom boku, ubacio loptu na peterac gde je bio Ben. Njega je sa leđa povukao Urošević, sprečio ga da loptu sprovede u mrežu, pa je sudija Simović bez razmišljanja pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Ben, Stojković je pogodio stranu, ali je udarac bio previše i precizan i jak – Crven azvezda od 60. minuta vodi 1:0!

FOTO: STARSPORT

Nije pogodak promenio previše toga, pošto je u narednih 14 minuta lopta uglavnom bila na sredini terena, a u 76. minutu Đorđe Ivanović je neočekivano došao do prilike da zatrese mrežu Borjana. Jedna duga lopta prošla je praktično kroz čitav kazneni prostor, ali Ivanović nije uspeo da je pošalje u gol.

Pitanje pobednika rešeno je u 80. minutu. Probio je Ivanić po levoj strani, uputio loptu kroz peterac. Nije stigla do Pavkova, koji je pao posle duela sa Pavlovićem, ali jeste do Vukanovića, koji je ubacio loptu u nebranjenu mrežu i postigao svoj prvenac u crveno-belom dresu.

FOTO: STARSPORT

Odmah potom rastrčali su se igrači Zvezde, pa je sjajnu asistenciju Jovančića u gol mogao da pretvori Ivanić, ali je šutirao preko gola.

U 89. minutu Marko Marin je napravio faul u kaznenom prostoru Crvene zvezde nad Zdjelarom, a Rikardo Gomeš je sa bele tačke smanjio na 2:1.

Reagovao je Milojević, na teren je umesto Marina ušao Vujadin Savić, a Partizan je u trećem minutu nadoknade uputio udarac preko Zdjelara, ali je Borjan lako ukrotio udarac.

FOTO: STARSPORT

Minut kasnije, mladi Pavlović je u skoku udario Vukanovića, sudija Simovićje dosudio faul i Pavloviću dao drugi žuti karton, što je bilo i poslednje uzbuđenje na utakmici.

Na kraju, pobeda od 2:1 Crvenu zvezdu je odvela na „+6“ u odnosu na Radnički, dok će Partizan u preostala četiri kola pokušati da se vrati do mesta koje vodi u evrokupove.

Crvena zvezda – Partizan 2:1 (0:0)
(Ben 60, Vukanović 80 – Gomeš 90)

Beograd 
Stadion: „Rajko Mitić“.

Sudija: Novak Simović.

Crvena zvezda: Borjan – Stojković, Babić, Milunović, Rodić – Jovančić, Jovičić (od 73. Čaušić) – Ben (od 70. Ben), Marin (od 90. Savić), Ivanić – Pavkov.

Partizan: Stojković – N.R. Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Tošić (od 67. Ivanović), Pantić (od 80. Ilić), Nikolić (od 87. Ndžaj) – Gomeš.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

 

0
0

1 Komentara

  1. Zao mi je Save , sve menjaju trenere, igrace alu uptava se neda nemenja, lep gest Delija. Nama odgovara jos jednu petogodisnjicu neka ostanu.Zvezda sampion…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter