0
Evropske lige

VEST IZ BELGIJE: Policija upala u Anderleht, istražuju se malverzacije oko transfera Mitrovića!

Objavljeno: 24.04.19 u 17:18

Belgijska policija upala je danas u prostorije tamošnjeg velikana Anderlehta i češlja papire, transfer Srbina pod lupom.

Belgija je baš rešila da raskrinka fudbalsku mafiju. Posle akcije ‘Čista ruka’ u kojoj je palo mnogo srpskih fudbalskih radnika, danas je policija napravila novi pretres. Naime, finansijska policija je danas upala u prostorije FS Belgije i Anderlehta. Jedan od motiva istrage je sumnja u malverzacije prilikom prodaje Aleksandra Mitrovića iz Anderlehta u Njukasl.

Akciju su danas potvrdile belgijska policija i tužilac, a pominje se istraga i protiv moćnog fudbalskog agenta. Spekuliše se da je reč o Izraelcu Piniju Zahaviju.

Navodi se da je u klupske prostorije Anderlehta, odnosno u sedište Fudbalskog saveza Belgije, jutros oko devet časova nenajavljeno upalo tridesetak agenata. Oni su na tamo tokom celog dana, provode istraživanje pranja novca i ko je sve učestvovao u prljavim rabotama. Slučaj, kako ističu belgijski mediji, nema veze sa prethodnom akcijom „Čiste ruke“.

FS Belgije je istakao da sarađuje sa tužilaštvom i policijom. Podsetimo, Aleksandar Mitrović je 2015. godine iz Anderlehta u Njukasl prešao za 18,5 miliona evra.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter