0
Domaći fudbal

HUMANI ZVEZDAŠI: Prikupljene 903 jedinice krvi

Objavljeno: 23.04.19 u 20:17

U Medija centru stadiona „Rajko Mitić“ završena je još jedna dvodnevna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Beogradu, realizovana u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije i ukupno su tokom cele akcije prikupljene čak 903 jedinice krvi.

Veliki broj i ovom prilikom se odazvao na poziv voljenog kluba, čak više od 1.000 ljudi tokom 16. akcije „Crveno-bela krv“, održane i u Vranju i Nišu pored prestonice, a ostvaren je zacrtan cilj od 900 davalaca.
Što se tiče preostalih ljudi, nažalost, u datom trenutku je procenjeno da ne mogu da daju krv.

Ipak, na sjajan način je nastavljena lepa i humana tradicija pomaganja.

Tokom prvog dana u Beogradu prikupljeno je 312 jedinica krvi, dok je danas odziv bio još veći, pa su zalihe uvećane za još 387 jedinica. Prethodno je u Vranju prikupljeno 110, a juče u Nišu 94, što kada se sve sabere daje ukupan broj od 903.

Kao nagradu za humani gest zvezdaši su dobijali ulaznice za 160. večiti derbi koji će se odigrati na Marakani u četvrtak, 25. aprila, od 19 časova.

Crveno-bele pristalice i ovaj put su se predstavile u najboljem svetlu pokazavši da nisu podrška samo sa tribina, već i u važnijim, životnim bitkama.

Svako ko je ovaj put odlučio da pomogne nekome ujedno je dao i doprinos još jednoj akciji i najavi spektakla koji nas očekuje 19. maja – nadamo se, proslavi 30. titule i proslavi 30. rođendana Delija koje se kroz svoje postojanje bave i humanitarnim radom. Zato je sada cilj bio 900 davalaca krvi, jer se ta brojka dobije kada se 30 pomnoži sa 30.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter