0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SUDIJSKI EKSPERT TVRDI: Partizan je oštećen za gol na Čairu!

Objavljeno: 22.04.19 u 19:20

Ni meč 32. kola Superlige Srbije između Radničkog i Partizana nije prošao bez podizanja prašine.

Prvo se Partizan oglasio saopštenjem u kome je Radnički optužio za „oružanu pljačku“ uz napomenu da prvi i drugi gol Nišlija nisu ‘čisti’, a potom se oglasio i Radnički poručivši Partizanu da se okrenu fudbalu i sportski prihvate poraz.

Ekspert za suđenje i član Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije Igor Radojčić je u gostovanju na Arena sport kanalu poručio da je drugi gol Nišlija morao da bude poništen. Obrazložio je to činjenicom da se Lazar Ranđelović nalazio u ‘očiglednom ofsajdu i da je pritom jasno uticao na igru prilikom upućenog udarca Petra Grbića kod gola u 48. minutu.

– Ovo je situacija koja je obeležila ovo kolo. Pomoćni sudija u ovakvim situacijama treba da konstatuje da je igrač u ofsajd položaju. Glavni vrši procenu ukoliko pomoćni ne može da vidi jasno sa svoje pozicije. Radi se o očiglednim pokretima igrača. To kažu pravila: ukoliko pravi očigledan pokret, trči prema lopti… U ovom slučaju pokret utiče na protivnika. Pomoćni je signalizirao ofsajd, on je sa svoje pozicije procenio da postoji uticaj, sam je doneo odluku i podigao zastavicu. Samo glavni sudija može da utiče u ovakvim situacijama, zbog toga su rešili da priznaju pogodak. Ovaj gol je trebalo da bude poništen, poručio je Radojčić.

Što se tiče situacije kod prvog gola Radojčić smatra da je situacija bila čista. Iako je Partizan smatrao da je oštećen i u toj situaciji.

– . Desna noga ide na desnu nogu, vidite gde sudija stoji. Direktan start na nogu protivnika, mislim da ovde nema nikakve dileme, poručio je Radojčić.

Izabranici Nenada Lalatovića nalaze se na četiri boda zaostatka u odnosu na aktuelnog šampiona Crvenu zvezdu. Crveno-beli u narednom kolu dočekuju Partizan, a Radnički čeka Čukarički na Čairu. U slučaju da Partizan zabeleži pobedu, a isto učini i Radnički borba za titulu u nastavku sezone mogla bi dodatno da se zakuva. 

FOTO: STARSPORT

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter